Monthly Archives: Октомври 2015

 1. Бижутата в Холивуд

  Бижутата в Холивуд

  Холивуд е модна сила, диктуващата актуалните тенденции и създаваща стил, който е способен да обиколи целия свят. 

  Известните личности винаги са предоставяли личното си пространство на медиите, а оценка се дава не само на поведението и начина им на живот, но и на техния външен вид и модни предпочитания. 

  Именно стилистичният избор на звездите се превръща във вдъхновение за много модни дизайнери, а също и за част от най-верните им почитатели и любители на естетическата мода.

  Сред звездите от червения килим се забелязва тенденция за малко на брой и семпли, но същевременно изключително ефектни бижута. 

  Разбира се, златото е сред предпочитаните благородни метали, но бижутерийните композиции се изработват както с класическото жълто злато, така и с розово злато, сребро, и несъмнено, задължителното присъствие на диамантите.

  На официалната церемония по връчван

  Прочети още...
 2. 11 изненадващи факти за златото от историята

  11 изненадващи факти за златото от историята

  Факт №1 – Революция

  През 635 г. пр Хр. златото се комерсиализира. От средство за накит, то се превръща в разплащателен метод. Хората започват да използват ценния метал както за украшение, така и за разменна единица за продукти и услуги. 

   

  Факт №2 – Средновековие

  През Средновековието търсенето на злато се увеличава драстично, а предлагане няма.

  Европейските страни потеглят в търсене на скъпоценния метал. Докато Португалия се насочва към пустинята Сахара, за да открие „Манса Муса“ (според вярванията източникът на златото по целия свят), Испания се отправя къ

  Прочети още...