Monthly Archives: Юли 2016

 1. 11 вида плетки в бижутерията при синджирите и гривните

  11 вида плетки в бижутерията при синджирите и гривните

  Когато избираме колие или гривна, било то за подарък или за нас самите, винаги обръщаме внимание на здравината на плетката и на това как изглежда върху ръката или врата ни. 

  Именно затова решихме да Ви запознаем с 11 вида бижутерийни плетки, които сме сигурни, че сте виждали и притежавате, но едва ли сте запознати как се наричат и откъде произхождат. 

  Така, накрая на статията, когато вече сте запознати с основните елементи на всяка бижутерийна плетка, ще знаете точно какво търсите и къде да го намерите – наистина спестява време от безкрайното лутане и подбиране на колиета, синджири и гривни.

  Прочети още...
 2. Вяра, Надежда и Любов – история и символи

  Вяра, Надежда и Любов – история и символи

  В бижутерийното изкуство един от основните елементи на изработката на различни видове аксесоари е символната енергия на даден елемент или детайл.

  Символизмът може да се крие зад дълбоки исторически вярвания, легенди, притчи, абстрактни понятия и съвременни интерпретации.

  Изключително популярни са бижутата със символите на любовта (сърца, гълъби, пеперуди, лебеди и т.н.), щастието (знакът за безкрайност) и късмета (четирилистните детелини, слончетата).

  Като цяло при избирането на подарък за любим човек се търси основно тази символика.

  Открай време доста популяризирани са и бижутата във фо

  Прочети още...
Posts loader