Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Естествените скъпоценни камъни - кралете на бижутерийното изкуство

Естествените скъпоценни камъни - кралете на бижутерийното изкуство

Публикувано: 22.02.2023
Висулка с Естествени скъпоценни камъни
Изберете естествени скъпоценни камъни

Когато става дума за изящни и красиви бижута, естествените скъпоценни камъни заемат челна позиция. И то не само сред любителите на прекрасните накити, но и сред майсторите на ювелирното изкуство.

Вече сме в сезона на Коледа и страхотните подаръци, така че моментът е идеален да ви разкажем повече за бижутата с естествени скъпоценни камъни. Символиката и красотата на всеки от естествените скъпоценни камъни е парченцето магия, което ще направи коледния ви подарък наистина специален. Постарали сме се при нас да откриете разнообразие не само от видове бижута с естествени скъпоценни камъни, но и от модели, които ще се впишат в стила и предпочитанията ви. Преди да ви разкажем за тях обаче, нека видим кои всъщност са естествените скъпоценни камъни, наричани кралете на бижутерийното изкуство.


Кои са естествените скъпоценни камъни, влизащи в Голямата четворка


Голямата четворка е израз, използван от бижутерите и почитателите на ювелирното изкуство, с който отделят четири естествени скъпоценни камъни от всички останали. В нея влизат - диамант, рубин, сапфир и изумруд. Това са естествените скъпоценни камъни, определяни като най-ценни и съответно най-скъпи в света. И разбира се, всеки от естествените скъпоценни камъни в Голямата четворка напълно е заслужил мястото си със своята красота, метафизични свойства и символика. Диамантът, рубинът, изумрудът и сапфирът са познати и високо ценени от векове. Едни от най-красивите кралски корони и колекции с бижута са изработени точно с естествените скъпоценни камъни от Голямата четворка. Ние от BirSe.bg не сме кралски двор, но бижутата с естествени скъпоценни камъни, които ще откриете при нас, могат напълно да си съперничат с впечатляващите накити от него.


Защо естествените скъпоценни камъни са по-предпочитани в бижутерията


Освен изключителната красота и блясък на естествените скъпоценни камъни, една от най-ценните им характеристики е възможността за обработка. Твърдостта, която притежават естествените скъпоценни камъни от Голямата четворка - диамантът е най-твърдият камък в света, е изключително полезна за майсторите на ювелирното изкуство. Тя им позволява да оформят естествените скъпоценни камъни в желаните форми, без те да бъде безвъзвратно съсипани. Това е и причината, някои полускъпоценни камъни да не се използват в бижутерията - невъзможността им за оформяне и полиране.

Метафизичните свойства и символиката, които притежават естествените скъпоценни камъни обаче са това, което им е спечелило славата на кралете на бижутерийното изкуство. Всички (четири) естествени скъпоценни камъни са символ на благосъстояние и високи финансови възможности. Интересното е, че това схващане е запазило смисъла си още от древността. Някои от най-известните бижута в света са именно с естествени скъпоценни камъни - Диамантът на надеждата (колието от филма Титаник) е с 45-каратов диамант. Е, ние не можем да ви предложим такъв камък, но пък сме подбрали наистина впечатляващи и уникални бижута с естествени скъпоценни камъни, в които ще се влюбите.


Какви бижута с естествени скъпоценни камъни ще откриете при нас


Пръстени с естествени скъпоценни камъни
Вижте естествени скъпоценни камъни

Естествените скъпоценни камъни се съчетават перфектно както със златото във всичките му цветове, така и със среброто. Това дава наистина безкрайни възможности на майсторите на ювелирното изкуство, а на вас безкрайни варианти за зашеметяваща визия.Въпреки наистина огромното разнообразие обаче, ние от BirSe селектирахме само бижута с естествени скъпоценни камъни, които отговарят на високите ни критерии за качество. Защото знаем, че нито едно бижу, дори и тези с естествени скъпоценни камъни, няма да зарадват собственика си, ако се повредят в самото начало. Тук е моментът да отбележим, че всички бижута на BirSe.bg, включително и тези с естествени скъпоценни камъни, притежават сертификат за качество и произход. А по ваше желание, можем да добавим и персонализиран надпис към сертификата. Нещо дребно, но изключително мило и ефектно особено когато избраните бижута с естествени скъпоценни камъни са за подарък на любим човек.


Златни бижута с естествени скъпоценни камъни


Златото като един от най-разпознаваемите и желани благородни метали е повече от перфектно допълнение към естествените скъпоценни камъни. Символ на благородство и благосъстояние то допълва не само визията, но и ценността на бижутата с естествени скъпоценни камъни. Така например яркостта на изящно полирания рубин, съвършено се подчертава от блясъка на жълтото злато. Освен това един от най-важните пръстени в живота на всяка двойка, и тук наистина имаме предвид и двамата, е годежният пръстен. А най-предпочитаният му вариант е злато с краля на естествените скъпоценни камъни - диамантът.

На BirSe.bg ще откриете разнообразие от златни бижута с естествени скъпоценни камъни, които ще покрият и най-смелите ви претенции. Изберете своите златни бижута с естествени скъпоценни камъни - диамант, рубин, сапфир и изумруд сред предложенията ни. Постарали сме се на сайта ни да откриете всички възможни видове бижута с естествени скъпоценни камъни - висулки, гривни, пръстени, обеци и колиета.


Сребърни бижута с естествени скъпоценни камъни


Среброто пък, въпреки че често е пренебрегвано за сметка на златото, подчертава по неповторим начин красотата на естествените скъпоценни камъни. Наситеният син сапфир, никога няма да изглежда толкова величествено, колкото в зашеметяващия контраст на светлото и бляскаво сребро. Някои неща просто са създадени, за да бъдат заедно.

Затова и ние се постарахме да ви предложим, достатъчно голямо разнообразие от сребърни бижута с естествени скъпоценни камъни, с които да преобразите визията си и да впечатлите всички наоколо. И като казваме голямо разнообразие, имаме предвид точно това. На сайта ни ще откриете сребърни бижута с естествени скъпоценни камъни от всички категории - пръстени, обеци, колиета, висулки, гривни и дори цели комплекти. Сетовете от сребърни бижута с естествени скъпоценни камъни са изключително подходящи за подарък, защото съчетават всички желани накити в идеална хармония. Само напомняме - Коледа е след броени дни.


Как да се грижим за бижутата с естествени скъпоценни камъни


Обеци с естествени скъпоценни камъни
Разгледайте естествени скъпоценни камъни

Имайки предвид че естествените скъпоценни камъни са с най-голяма твърдост в бижутерията (диамантът води класацията), то винаги съхранявайте тези бижута отделно. Всяко от тях в собствена торбичка, или още по-добре в отделна бижутерска кутия. Така камъните няма да надраскат останалите ви бижута.

Другият важен акцент при грижите за бижута с естествени скъпоценни камъни е предпазването им от козметиката, която използвате. Диамантите имат способността да абсорбират мазнини, така че винаги поставяйте бижутата си, след като сте приключили с грима. Всякакви лосиони, кремове и парфюми могат да повлияят на блясъка, с който се отличава кралят на бижутерийното изкуство.

Заповядайте на BirSe.bg и се потопете в красотата на бижутата със скъпоценни камъни от "Голямата четворка".


Кои са естествените скъпоценни камъни, влизащи в Голямата четворка

Защо естествените скъпоценни камъни са по-предпочитани в бижутерията

Какви бижута с естествени скъпоценни камъни ще откриете при нас

Как да се грижим за бижутата с естествени скъпоценни камъни

Последни статии
Бижута с букви - когато името има значение
Бижута с букви - когато името има значение
21.03.2023
Прочети тук
Какво да имате предвид, при избора на дамски пръстен с диамант
Какво да имате предвид, при избора на дамски пръстен с диамант
14.03.2023
Прочети тук
Дамски гривни за подарък - перфектен избор за предстоящите празници
Дамски гривни за подарък - перфектен избор за предстоящите празници
01.03.2023
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!