Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Перидот - любимият камък на Клеопатра

Перидот - любимият камък на Клеопатра

Публикувано: 24.10.2022
Гривна с Перидот
Гривна с Перидот

Познат от векове, този скъпоценен камък продължава гордо да заема мястото си в ювелирното изкуство. И разбира се, това е напълно заслужено. Специфичният му блясък, неповторимият му цвят и метафизичните свойства, които притежава го превръщат в един от най-желаните скъпоценни камъни сред дамите. Въпреки че името му не е толкова разпознаваемо, колкото са рубините и изумрудите например, Перидотът впечатлява с красотата си. Можете да го срещнете и под името "Оливин" или "Хризолит", независимо от наименованието му обаче (ние също използваме две от имената му) става дума за любимия камък на Клеопатра.

Веднъж привлякъл вниманието ви, със сигурност ще се превърне в постоянна част от колекцията ви с бижута. Клеопатра е жив пример за това (добре де, не е жив, но такъв е изразът), с колекцията открита в гробницата ѝ. Първоначално зеленикавите камъни по накитите били сметнати за смарагди, но след анализ на структурата им, резултатите са категорични, че това е Перидот.

Заповядайте в онлайн магазина ни и се потопете в красотата на бижутата с Оливин, убедени сме, че ще се влюбите в тях.


Какво представлява Перидотът


Като изключим очевидното - впечатляващ скъпоценен камък с невероятен цвят, Оливинът е желязо-магнезиев силикат. Именно заради желязото в съставът му имаме възможността да се наслаждаваме на жълтеникаво зеления му цвят. В зависимост от количеството желязо Оливинът може да варира от жълтеникаво зелен до маслиново зелен, но със сигурност няма да го откриете в други нюанси като синьо или червено. В редки случаи, може да бъде открит Оливин, проявяващ така наречения ефект "котешко око" (пречупване на светлината по различен начин), но основният му вид в бижутата е жълтеникаво зелен с характерен блясък. Според легендите Перидотът е бил открит на самотен остров от странстващи моряци, днес находища на скъпоценния камък има в САЩ, Танзания, Кения, ЮАР, Китай.


Как Перидотът влияе на организма ни


Като всеки скъпоценен камък и Оливинът оказва влияние на организма ни, свързано с чакрите, начина по-който се чувстваме и дори здравословното ни състояние.

Мистичните свойства, които се приписват на Оливина се отнасят към жизнеността на цялото тяло. Носейки радост и енергия на притежателя си, Оливинът неслучайно е поставян в украшенията на владетелите. Освен това, той е бил считан за един от най-важните скъпоценни камъни, предпазващи от зли сили. Може да окаже благоприятно въздействие и върху качеството на съня. Предпазвайки не само от зли сили, но и кошмари, този камък е често използван при различни видове медитационни терапии.

Камък на проницателността и добрата енергия Оливинът помага за цялостната визуализация на света около нас. Често се препоръчва за хора, които са на кръстопът в живота си или им предстои вземането на важно решение. Ето защо, комплектите бижута с Перидот на сайта ни, са изключително популярни по време на абитуриентските балове.


Любопитни факти за камъка Перидот


Обеци с Перидот
Дамски обеци с Перидот

Перидотът е един от малкото скъпоценни камъни, които се срещат само в един цвят. Въпреки различните нюанси и наситеност Оливинът е единствено зелен. Интересното при него е, че той не се среща в земната кора, а в земната мантия. Това прави добиването му доста трудно, но благодарение на вулканичните изригвания, Оливинът успява да достигне до нас. Това не означава, че скъпоценни камъни падат от небето като дъжд, но излизайки на повърхността с горещата лава са доста по-лесни за откриване.

При Перидотът най-голяма стойност има размерът на камъка, затова не е учудващо, че масивните бижута с "голям" камък са значително по-скъпи в сравнение с бижутата с няколко малки камъчета. Дори общата големина на малките камъчета да е по-голяма от единичния камък. Оливинът не е много твърд (само 6.5 до 7 единици по скалата на Моос) и затова цялостта му има по-голяма стойност от количеството.


Защо да изберете бижута с Перидот


Сред всички бижута, които се предлагат на пазара сребърните бижута с Перидот се отличават с невероятната си визия. Комбинацията между светлия метал и зеленикавия цвят на Оливина създават блясък, който е достоен за кралския двор. Но освен елегантното и атрактивно излъчване, което ще ви донесат сребърните бижута с този естествен камък, той ще повлияе положително и на енергията ви. Най-силно въздействието му се усеща от представителите на зодиите Дева, Лъв и Стрелец. Но дори да не попадате в изброените зодиакални знаци, бижутата с Перидот ще ви донесат спокойствие и стил.

Смята се, че Клеопатра е предпочитала Перидотът не само заради красотата му, но и заради способността му да предпазва притежателя си от зли сили. Нямаме причина да не ѝ се доверим, така че бижутата с този камък могат да бъдат оценени и като прекрасен "амулет".


Как да се грижите за бижутата с Перидот


Имайки предвид произхода и състава на Оливина, той не изисква сложна поддръжка като "хидратация" например. Но не забравяйте, че Перидотът не притежава много голяма твърдост. Това означава, че съхраняването на бижутата с Оливин трябва да бъде винаги в специална торбичка или кутия за бижута, и по възможност самостоятелно. По този начин ще запазите блясъка на Перидота и ще избегнете надраскване на камъка от други "по-твърди" скъпоценни камъни.

Избягвайте пръскането на парфюми директно върху бижутата с Оливин, защото рискувате потъмняване на среброто и блясъка на камъка. Важно е също да не подлагате скъпоценния камък на резки температурни разлики, за да запазите целостта и здравината му./p>

Ако се наложи почистване на бижутата с Оливин, ви съветваме да го направите със специални за целта кърпички или да се доверите на специалист.


Какви бижута с Перидот ще откриете на BirSe


Елегантни - това е думата, която най-добре описва моделите сребърни бижута с Перидот, които ние от BirSe подбрахме за нашите клиенти. Вдъхновени от историята на камъка бижутата, които ще откриете в колекцията ни, напомнят за величието и красотата на Клеопатра. Затова освен красиви пръстени, обеци и висулки с Оливин, ние предлагаме на клиентите си и комплекти сребърни бижута със скъпоценния камък. Преобразете визията си или зарадвайте любим човек.

Избирайки бижутата с Оливин като подарък, вие ще поднесете не само изящни произведения на ювелирното изкуство, но и пожелание за успех на бъдещите планове, заради свойствата на скъпоценния камък. Знаем, че се повтаряме, но комплектите с Оливин са едни от най-желаните бижута стане ли дума за "подарък за абитуриент".

Заповядайте в онлайн магазина ни и зарадвайте себе си или обичан човек, избирайки от огромното разнообразие от сребърни бижута с естествен Перидот - любимият камък на Клеопатра.

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!