Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Обеците със сапфир - символ на царственост

Обеците със сапфир - символ на царственост

Публикувано: 26.12.2022

Обеците със сапфир - символ на царственост

Обеци със сапфир 1 - оферта
Обеци със сапфир - Естествен сапфир 2,00 ct.

Обеците със сапфир са сред най-желаните произведения на ювелирното изкуство още от векове. От една страна, скъпоценният камък е символ на царственост и власт, неслучайно често е присъствал върху кралските накити. А от друга страна, обеците със сапфир подчертават красотата и формата на лицето, благодарение на дълбокия син цвят на камъка.

Днес обеците със сапфир не са променили особено мястото си и продължават да бъдат сред най-желаните накити от дамите. Въпреки че връзката им с “кралския двор” вече е по-скоро преносна, отколкото пряка, обеците със сапфир продължават да носят онази харизматичност и царственост.

Това е и магическото усещане, което ние от BirSe искаме да ви подарим с обеците със сапфир, които подбрахме за вас. На сайта ни ще откриете дамски златни обеци със сапфир, подходящи за официални поводи и събития, както и страхотни модели за ежедневието. А за дамите, предпочитащи среброто, сме подготвили и изящни сребърни обеци със сапфир.

Преди да ви разкажем по-подробно за нашите модели обеци със сапфир обаче ще обърнем внимание на характеристиките им. За кои зодиакални знаци са подходящи обеците със сапфир и как да комбинирате обеците със сапфир с останалите бижута, за да постигнете наистина зашеметяваща визия.

За кои зодиакални знаци са подходящи обеците със сапфир ?


Имайки предвид характеристиките на камъка, обеците със сапфир оказват най-благоприятно въздействие на представителите на зодия Риби и зодия Водолей. Въпреки че няма зодии, на които да е “забранено” да носят обеци със сапфир, камъкът проявява метафизичните си свойства най-силно при последните два знака от зодиака.

Дамски обеци със сапфир за зодия Риби - известни със своята доверчивост, Рибите имат нужда от камък, който да ги защитава. Обеците със сапфир са идеални за целта, наричан “камъкът на мъдростта” сапфирът ще им помогне да преценяват ситуациите по-ясно. Освен това обеците със сапфир ще стимулират увереността им, при Рибите тя често е въпрос на настроения.

Обеци със сапфир 2 - цена
Обеци със сапфир - Капковидна форма

● Обеци със сапфир за зодия Водолей - представителите на тази зодия се отличават с точен и красноречив ум, обеците със сапфир ще засилят точно тези качества. Една от слабите черти на Водолея обаче е неговата хаотичност. Обеците със сапфир и по-скоро свойствата на камъка, ще направят представителите на зодията по-организирани и подредени (поне в тяхната глава).

Всички останали зодии могат да се възползват от положителното влияние на обеците със сапфир върху емоциите и настроенията. Успокоявайки напрежението, “камъкът на мъдростта” е чудесен талисман за всяка зодия, а обеците със сапфир - впечатляващо допълнение към всяка визия.

Как да комбинираме обеците със сапфир?


Относно комбинирането на обеците със сапфир с други бижута, най- добрият вариант е камъните да бъдат с еднаква наситеност. Ако сте избрали обеци със сапфир, които са в по-тъмната гама (силно наситен цвят на камъка), то гривната и колието със сапфир е добре да бъдат също толкова наситени. В случай че комбинирате обеците със сапфир с бижута без камъни по тях, то тогава водещ при избора им ще бъде цвета на благородния метал. Или по-просто казано, обеци със сапфир с жълто злато ще изглеждат чудесно с накити от жълто злато, сребърните обеци със сапфир можете да съчетаете със сребърни бижута или накити от бяло злато.

Относно тоалетите, с които да съчетаете обеците със сапфир имате огромна свобода. Всеки официален тоалет е подходящ, елегантната бизнес визия също. Единственото “ограничение”, което не би подхождало на изискаността на обеците със сапфир е спортната визия. Разбира се, можете да носите бижута с любимия си спортен екип, но обеците със сапфир рядко са сред избраните накити.
Затова ние от BirSe се постарахме да задоволим и този каприз. На сайта ни ще откриете изчистени модели обеци, които са само с един камък сапфир и са страхотно решение за ежедневната / спортната визия.

Обеци със сапфир 3 - качество
Обеци със сапфир - Естествени камъни и благороден метал

Обеци със сапфир за подарък


Нежни, изящни и изпълнени със символика - сапфирените обеци са подходящи за всеки повод. Символизирайки царственост, власт, мъдрост обеците със сапфир са идеални за юбилеи и годишнини.

Една такава годишнина е “Сапфирената сватба”. Тя се отбелязва на 45-тата година от брака, а името ѝ е свързано с ценността на камъка. За този дълъг период съпрузите са преминали през много щастливи и тъжни моменти, запазвайки най-ценното - любовта и уважението помежду си. Сапфирът олицетворява точно това помъдряване и съхраняване на връзката.

Сапфирът носи също и хармония, увереност и благополучие, затова сапфирените обеци са много уместни като подарък за специални събития. Така обеците със сапфир могат да бъдат вашето “пожелание за успех” към красива абитуриентка или “поздравителен подарък” за кариерното повишение на приятелка.

Разбира се, винаги можете да подарите частица кралска нежност и на самите себе си, дори и без повод. Обеците със сапфир са сред онези забележителни аксесоари, които всяка дама заслужава да притежава.

Какви обеци със сапфир ще откриете при нас?


Ние от BirSe знаем, че когато става дума за бижута е важна не само цялостната визия на накитите, но и всеки детайл по тях. Ето защо при нас ще откриете различни модели обеци със сапфир. Колкото и кардинално да е излъчването на определено бижу (в случая символ на царственост и власт), всяка дама добавя своя почерк към него. Винаги при избора на бижута с камък важна роля играе и благородният метал, с който са комбинирани. Затова на BirSe.bg ще намерите както златни (бяло и жълто злато), така и сребърни сапфирени обеци.

Сребърни обеци със сапфир от BirSe

Сребърни обеци със сапфир 4 - най-добри
Сребърни обеци със сапфир - за абитуриентски бал

Съчетанието между наситения син цвят на сапфира и светлия блясък на среброто е може би едно от най-впечатляващите в ювелирното изкуство. Контрастът, който металът и камъкът създават, напомня за красива лятна вечер. Среброто, често е възприемано като символ на луната, а сапфирът олицетворява дълбокия син цвят на небето.

Моделите дамски сребърни сапфирени обеци в онлайн магазина ни отразяват точно тази магична представа. Можете да изберете между различни форми и закопчалки в зависимост от личните ви стил и предпочитания.

Златни обеци със сапфир от BirSe

Дамските златни обеци със сапфир са идеалните бижута за официални поводи и събития. Само по себе си златото (както бялото, така и жълтото) е символ на благосъстояние и висок ценз. Жълтото злато е свързвано със слънцето не само заради цвета си, но и заради свойствата, които притежава.

Постарали сме се да ви предложим златни сапфирени обеци с различен дизайн, подарявайки ви възможността да направите визията си зашеметяващата, според вашия собствен стил. При нас ще откриете висящи сапфирени обеци, както и златни сапфирени обеци с винтче, които стоят прилепнали до ухото.

Заповядайте на BirSe.bg и се потопете в красивия свят на сапфирените обеци - символът на царственост и красота.

Разгледайте нашите предложения за дамски златни обеци.

За кои зодиакални знаци са подходящи обеците със сапфир?
Как да комбинираме обеците със сапфир?
Обеци със сапфир за подарък
Какви обеци със сапфир ще откриете при нас?
Сребърни обеци със сапфир от BirSe
Златни обеци със сапфир от BirSe

Последни статии
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Бижута с букви - когато името има значение
Бижута с букви - когато името има значение
21.03.2023
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!