Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Пръстен с диамант - правилният избор - част 2

Пръстен с диамант - правилният избор - част 2

Публикувано: 14.09.2022
пръстени с диамант качество 1 - най-добри на пазара
Качествени пръстени с диамант

Важни специфики на пръстена с диамант


За да бъдем максимално полезни, ще изброим основните специфики, на които да обърнете внимание при избора на пръстен с диамант.

Грамаж на пръстена с диамант - имайте предвид, че това е общото тегло на камъка и благородния метал. По-голямата стойност, не означава непременно по-голям скъпоценен камък. Масивната изработка също оказва влияние на общия грамаж на пръстена с диамант, но често това е незначително за цената при пръстени с по-голям карат на камъка. Каратите на камъка (което измерва теглото на камъка) определят до голяма степен цената.

Вида на благородния метал - пръстенът с диамант е комбинация от злато и скъпоценен камък, като можете да изберете най-често между бяло и жълто злато и по-рядко срещаните модели изцяло от розово злато. Разбира се, не е изключен и вариант със сребро, титан, платина или паладий.

Формата на скъпоценния камък - от нея зависи колко светлина ще отразява пръстенът с диамант, как ще бъде захванат камъкът и цялостната визия на бижуто. Най-разпространената форма на шлифоване, когато става дума за пръстен с диамант е Брилянт.

Броят на камъните - Този критерии е по-скоро субективен, но ако не сте сигурни в предпочитанията на любимата жена изберете пръстен с диамант с един камък.

Карат на камъка - това е ориентир за размера на камъка, като по правило по-голям карат, означава по-голям размер. Не забравяйте обаче, че говорим за пръстен с диамант и цената на бижуто може да не бъде правопропорционална на каратите. Понякога по-малък и "по-чис" камък може да струва повече.

Чистота на скъпоценния камък - когато избирате пръстен с диамант, обърнете внимание на това буквено означение, тъй като то показва качеството на камъка и наличието на примеси и несъвършенства. Пръстен с диамант с чистота VS (Very Small Inclutions) например изглежда невероятно красив, а леките дефекти се забелязват само след 10 кратно увеличение с лупа. С други думи - малките включения не са значителни при камъни с малък размер (до 0,30 ct.).

Цвят на диаманта - тук важи правилото колкото по-прозрачен толкова по-ценен. Наличието на нюанси и цветен оттенък показва примеси в състава на диаманта. За сметка на това пък розово, червено, синьо или зелено оцветяване на диаманта говори за изключителна рядкост и съответното по-висока стойност на камъка.


Не е нужно да запомните всяка една от характеристиките на перфектния пръстен с диамант. Изберете от предложенията в онлайн магазина ни и вземете пръстен с диамант с доказано качество и произход.

Последни статии
Бижута с букви - когато името има значение
Бижута с букви - когато името има значение
21.03.2023
Прочети тук
Какво да имате предвид, при избора на дамски пръстен с диамант
Какво да имате предвид, при избора на дамски пръстен с диамант
14.03.2023
Прочети тук
Дамски гривни за подарък - перфектен избор за предстоящите празници
Дамски гривни за подарък - перфектен избор за предстоящите празници
01.03.2023
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!