Брачни Халки

Преглед като Табличен изглед Списък

Продукти 1-16 от 27

Desc
на страница
  1. Брачна халка - Циркон
    Брачна халка - Циркон
    388,00 лв.
    Този продукт е изчерпан. За специална поръчка, моля обадете се на тел 0885 09 00 10
Преглед като Табличен изглед Списък

Продукти 1-16 от 27

Desc
на страница

Брачни халки

Една романтична тема, която вълнува всеки влюбен, а именно брачните халки - вечният символ за вричането в любов и вярност между партньори. Размяната на златните брачни халки е интимен и специален момент от живота на всеки човек, а известната традиция за размяна на брачни халки започваща още от далечни времена. На времето венчалният пръстен се е носел само от жената, тъй като се е смятало, че те са притежание на своите мъже. Едва след Втората световна война мъжете също започнали да носят брачни халки, за да си спомнят за своите съпруги и да показват статут на обвързани. Все пак това е едно от най-търсените качества на всички брачни халки. 

Има много митове свързани с размяната на брачни халки и също така се вярва, че брачните халки трябва задължително да са от злато или ще носят нещастие. Злато навярно като най-ценен метал или защото от векове се смята, че златото е израз на любов. Така брачната халка добива статут на ценна романтична реликва, носеща традицията в себе си. Брачните халки се носят на безимения пръст, чиято символика се свързва с вената на любовта, достигаща до сърцето. От там, помещавайки любовта си, ние отдаваме енергия на брачните халки в тяхната съвършено кръгла форма, която няма начало и край.

В днешни дни е прието католиците да слагат брачните халки на лявата ръка, а източноправославните християни - да носят венчални халки на дясната ръка. Самите два пръстена се съчетават помежду си като годежният пръстен и брачните халки се поставят на един и същи пръст на различни ръце. Така, заставайки с лице съм любимия, вашите брачни халки образуват кръг на любовта.

Брачни халки от злато

Видове брачни халки

Да се избере правилната от много брачни халки е много важен за всеки човек. Затова и разнообразието от модели брачни халки е огромно. Съществуват различни и интересни изработки от бяло, жълто и розово златни брачни халки или комбинация от няколко цвята с различни орнаментики и детайли. Възможно е и добавянето на циркони или диаманти за допълнителен блясък и украса в брачните халки.

Брачни халки от бяло злато

Модните тенденции в днешно време позволяват на бялото злато да бъде считано за по-свеж и също толкова елегантен избор при брачните халки. Въпреки че жълтото злато години наред е държало своето почетно място при брачните халки, днес голяма част от жените залагат на по-лесно съчетаващото се и непретенциозно бяло злато. Разбира се, за едни дами този пръстен задължително трябва да бъде в цвета на тяхната венчална халка, но за други – венчалните и брачните халки не е нужно да са в един и същи цвят. Обикновено жените прекарват повече време в избирането на годежен пръстен и взимат избора на брачна халка спрямо него.

Брачни халки от жълто злато

Един сигурен и традиционен вариант – това са златните брачни халки от жълто злато. Подходящи за традиционалистите, тези брачни халки са добър избор, ако държите да запасите старите семейни традиции. А защо не и да създадете нови – златните брачни халки днес имат няколко интересни начина да добият модерна външност. 

Брачни халки от розово злато

Един от най-новите и нетипични варианти при брачните халки са брачните халки от розово злато. Неговата оцветеност е една от най-леките, семплите и лесни за съчетание с други бижута. Разбира се, един модел, направен в два различни цвята изглежда по съвсем друг начин. Това е и причината брачните халки от розово злато да се изпълняват по поръчка, когато халка в друг цвят на златото не седи достатъчно елегантно.

Брачни халки

Брачни халки, комбинация от цветове

Брачните халки в два цвята са един иновативен начин да пренебрегнете изборът на едноцветен пръстен и да се спрете на вариант, който е най-лесен за съчетание с други бижута. За тези, които искат да бъдат още по-уникални в избора си, тъй като това е тенденция от скоро в брачните халки, съветваме да съчетаят жълто, бяло и розово злато. 


Брачни халки и BirSe

Често хората се спират и на изчистен модел за своите брачни халки, който има стилна и елегантна визия. В нашите магазини златните брачни халки могат да бъдат изработени и специално за Вас по поръчка и да получите мечтания пръстен за Вашия специален ден. Може сами да изберете ширината - 3,4,5 или 6 мм, като за мъжете винаги препоръчваме по-широка халка, тъй като стои по-добре на мъжката ръка. Не е задължително брачните халки да са еднакви, всеки партньор може да избере по свой вкус дизайна на брачната халка. За по-голямо удобство златната брачна халка може да се изработи по специална технология - комфорт, която прави халката заоблена и мека отвътре, без ръбчета, които да убиват на пръста. При нас изработката на брачни халки по поръчка отнемат до 1 месец, като тя е съобразена изцяло с Вашите желания.

Перфектният размер на брачните халки е много важен при изработката им, затова ние от магазини BirSe съдействаме за откриването на размер, който точно да пасне на Вас и Вашата половинка, като гарантираме професионализъм и точност. Хубаво е размерът да се вземе сутрин рано, докато още не е топло лятото, а зимата да се премери на сгрети ръце, тъй като ръцете се подуват при смяната на температурата. Точният размер на брачните халки е важен също, защото голяма част от халките не позволяват корекции, защото се нарушават орнаментите и целостта им. При класическия модел брачни халки размерът може да се коригира без проблем. При нас може да намерите златни брачни халки за всеки вкус и да се консултирате с нашите професионалисти за перфектният избор на Вашите венчални пръстени без които не може да се извърши бракосъчетанието. Повече за брачните халки може да прочетете в нашия блог.

Брачни халки

Повече