Меню
Logo
Birse.bg
>
Диаманти
Покажи
Сортирай по
Златно колие - Диаманти
Златно колие - Диаманти

1070.00 лв.

Добави
Златно колие - Диамантено Сърце
Златно колие - Диамантено Сърце

2023.00 лв.

Добави
Златно колие - Сърце с Рубини и Диаманти
Златно колие - Сърце с Рубини и Диаманти

1850.00 лв.

Добави
Златно колие - Диамант
Златно колие - Диамант

2098.00 лв.

Добави
Златен пръстен с Диаманти
Златен пръстен с Диаманти

2123.00 лв.

Добави
Златни обеци с Диаманти
Златни обеци с Диаманти

1200.00 лв.

Добави
Колие Бяло Злато Сърце Сапфири с Диаманти
Колие Бяло Злато Сърце Сапфири с Диаманти

2058.00 лв.

Добави
Златен пръстен с Диамант
Златен пръстен с Диамант

677.00 лв.

Добави
Пръстен Бяло Злато с Диаманти
Пръстен Бяло Злато с Диаманти

1998.00 лв.

Добави
Златен пръстен с Диаманти
Златен пръстен с Диаманти

2258.00 лв.

Добави
Златен Пръстен с Диаманти и Естествен Сапфир
Златен Пръстен с Диаманти и Естествен Сапфир

1277.00 лв.

Добави
Златен Пръстен с Диаманти и Естествен Рубин
Златен Пръстен с Диаманти и Естествен Рубин

1277.00 лв.

Добави
Златен Пръстен с Диаманти и Естествен Танзанит
Златен Пръстен с Диаманти и Естествен Танзанит

1277.00 лв.

Добави
Златен пръстен с Изумруд
Златен пръстен с Изумруд

1200.00 лв.

Добави
Златни обеци с Диаманти
-27%
Златни обеци с Диаманти

876.00 лв.

1195.00 лв.

Добави
Висящи Златни Обеци с Рубин и Диаманти
Висящи Златни Обеци с Рубин и Диаманти

1918.00 лв.

Добави
Златно колие с Диаманти
Златно колие с Диаманти

1528.00 лв.

Добави
Златно колие с Диамантено Сърце
Златно колие с Диамантено Сърце

1915.00 лв.

Добави
Златно колие с Диамант - Ключе
Златно колие с Диамант - Ключе

1709.00 лв.

Добави
Златно колие Сърце с Диаманти
Златно колие Сърце с Диаманти

2349.00 лв.

Добави
Колие Розово Злато с Рубин и Диаманти
Колие Розово Злато с Рубин и Диаманти

1458.00 лв.

Добави
Kолие Бяло Злато с Диаманти
Kолие Бяло Злато с Диаманти

2398.00 лв.

Добави
Златно колие Сърце от Диаманти
Златно колие Сърце от Диаманти

1843.00 лв.

Добави
Златно колие с Диаманти и Рубин
Златно колие с Диаманти и Рубин

1198.00 лв.

Добави

Всичко за диамантите с BirSe

Диамантите са не само най-красивите, но и най-предпочитаните скъпоценни камъни от дамите. Още от древността представителите на нежния пол са искали да знаят всичко за диамантите, и разбира се, да притежават поне един от тях. Вдъхновени от любознателността на дамите, ние от BirSe се опитахме да обобщим всичко за диамантите в едно описание. Тъй като информацията за тези скъпоценни камъни е наистина огромно количество, по-скоро за книга, отколкото за статия, подбрахме само най-интересното и най-важното от всичко за диамантите, което смятаме за интригуващо.
Разберете повече за характеристиките им, най-разпространените митове и най-известните бижута с диаманти от Всичко за диамантите с BirSe.

Всичко за диамантите : История

Едни от най-задаваните въпроси за всяко нещо са - от къде и кога, ето защо разказвайки ви всичко за диамантите, не можем да пропуснем и историческата справка, макар и кратка, за най-желаните скъпоценни камъни.

Първите сведения за тях датират още от древността някъде около 3000 г. пр. н.е. като всичко за диамантите, което е запазено като описание, са по-скоро “счетоводни документи” на санскрит. Още тогава стойността им е била високо ценена и те са използвани като покупателно средство за всичко. За диамантите като част от ювелирното изкуство се споменава доста по - късно, едва през XIII -ти век. Според санскритските сведения, които смятаме за най-достоверни от всичко за диамантите, което открихме, първите диаманти са намерени в Индия по бреговете на река Голконда. Въпреки че развитието на мореплаването измества центъра на скъпоценните камъни от Индия в Европа на Изток, можете да видите едни от най-красивите бижута със скъпоценни камъни, злато, сребро, всичко. За диаманти дори не е нужно да питате, ще ги откриете във всяка уважавана бижутерия.

Всичко за диамантите : Характеристики

Има много методи и системи, по които бижутерите и ценителите на скъпоценните камъни, отчитат стойността им. Най-важно от всичко за диамантите обаче остава така нареченото 4 C’s. Тези 4 характеристики са определящи за стойността на най-желаните скъпоценни камъни преди всичко. За диамантите и днес често се говори като за инвестиция, затова и ние ще обърнем внимание точно на 4 C’s. Красотата и историята на всеки конкретен камък са другите важни елементи, които влияят на стойността им, но да се фокусираме върху 4 C’s преди всичко. За диамантите най-известни са така наречените “карати”. Една от четирите основни C - характеристики (Carat). С нея се измерва теглото на камъка. С точност до една хилядна от карата, всеки диамант бива прецизно претеглян. Може би ще се изненадате, но каратите не са най-важните, имайки предвид всичко за диамантите, което влияе на стойността им. Друга важна характеристика е формата (Cut) на диаманта. Броят на фасетите и начинът, по който е оформен скъпоценният камък, играят важна роля за пречупването на светлината, красотата и блясъка му преди всичко. За диамантите цветът (Color) е от особено значение. За разлика от останалите скъпоценни камъни, при които по-наситените цветове са по-желани, с приоритет преди всичко за диамантите са безцветните и прозрачни екземпляри. Чистотата (Clarity) е най-важната и най-високо ценената характеристика на всеки диамант. Тя винаги е преди всичко за диамантите, независимо дали става дума за бижута или за инвестиционни диаманти. Колкото по-чист е един екземпляр, толкова по-висока е стойността му.

Всичко за диамантите : Митове и истини

Освен всичко за диамантите, което описва превъзходствата им, за най-желаните скъпоценни камъни се носят и митове. Един от тях е, че те са най-блестящите от всичко. За диамантите и по-точно за блясъка им отговарят обработката и начинът, по който са фасетирани. Необработените скъпоценни камъни, не могат да пречупват светлината многократно, а какво остава за блясък повече от всичко. За диамантите с перфектна форма и идеално оформени фасети обаче можем да твърдим, че имат наистина впечатляващ блясък.

Друг интересен мит, от всичко за диамантите, което изчетохме е, че истинските камъни са единствено прозрачни. Въпреки че те са по-ценни от нюансираните, това не означава, че вторите са фалшиви. Цветът като всичко за диамантите, което можете да различите с просто око, не е признак за истинността на скъпоценните камъни. Ето защо винаги когато купувате диамантени бижута, избирайте само реномирани бижутерии, които могат да ви дадат пълна информация всичко за диамантите, и да докажат произхода им.

Всичко за диамантите : Най-известните диаманти

Сред всичко за диамантите, което открихме като информация най-интересни се оказаха “известните” диаманти. Затова не можем да не споделим поне някои от тях с вас, въпреки че ни се иска да е всичко. За диамантите винаги са се носили легенди повече, отколкото за всички други скъпоценни камъни. Диамантът Хоуп е сред онези екземпляри, които са колкото впечатляващи, толкова и стряскащи - имат си всичко. За диаманти като този се говори, че са прокълнати и носят нещастие на притежателя си. Разбира се, не всичко за диамантите, особено известните от тях, е свързано с нещастия. Кулинан е най-големият и най-известният от всички диаманти в света като и до днес, той е част от английското кралско съкровище. Смята се, че той е един от мистичните скъпоценни камъни в съкровището, отговорни за дълголетието на кралското семейство. Казахме ви, че не всичко за диамантите е обвързано с проклятия.

Какви са ползите да знаете всичко за диамантите, избирайки бижута?

Въпреки че дори да знаете всичко за диамантите, без прецизните инструменти на ювелирните майстори трудно ще определите каратите или чистотата на диаманта пред вас. Все пак колкото сте по-наясно с всичко за диамантите, толкова по-трудно бихте се поддали на измами. Така например от всичко за диамантите, което обяснихме знаете, че цветните от тях също са истински, и блясъкът им зависи не от каратите, а от фасетирането. А ние пък сме наясно, че научаването в подробности на всичко за диамантите отнема време и усилия, затова ако не разполагате с тези два ресурса, можете да се доверите на професионалистите в бижутерии BirSe. Нашите консултанти са запознати с всичко за диамантите в бижутериите ни, пък и извън тях, и с удоволствие ще ви съдействат.

Бижута с диаманти, които ще откриете на BirSe

Можете да откриете олицетворението на елегантността и изтънчеността на BirSe.bg, където изящна колекция от диамантени бижута ви очаква, за да украси вашите специални моменти. От вечни годежни пръстени до ослепителни обеци, пленителни колиета, гривни за подобряване на китките и духовно значими висулки и кръстове, BirSe предлага изчерпателна селекция, която отговаря на всеки вкус и стил.

Годежни пръстени с диаманти - символ на любов

Годежните пръстени от BirSe са изработени с щателна прецизност, включващи изключителни диаманти, поставени в спиращи дъха дизайни. Всеки пръстен символизира вечната връзка между две души, предлагайки перфектна комбинация от майсторство и емоция, за да отбележи началото на един живот заедно.

Златни пръстени с диаманти- съвременна естетика

Издигнете своя стил със златните пръстени на BirSe, където традиционната изработка се среща със съвременната естетика. Независимо дали предпочитате класически дизайн или модерни обрати, тези пръстени са изработени от най-чисто злато и украсени с диаманти, създавайки перфектна комбинация от лукс и изтънченост.

Златни обеци с диаманти - стилен и изискан външен вид

Направете изявление със зашеметяващите диамантени обеци от BirSe, които безпроблемно съчетават блясък и грация. От деликатни шипове до сложни полилеи, всеки чифт е проектиран да подчертае вашата естествена красота и да добави нотка блясък към всеки ансамбъл, което ги прави задължителни за всяка колекция бижута.

Златни колиета с диаманти - нежен и красив аксесоар

Колиетата от BirSe са доказателство за ангажимента на марката към изящен дизайн и превъзходно майсторство. Независимо дали изберете деликатен диамантен медальон или дръзко изразително колие, всяко парче е произведение на изкуството, което допълва вашия стил и добавя нотка лукс към всеки повод.

Златни гривни с диаманти - изтънченост и красота

Обвийте китката си в елегантност с диамантените гривни от BirSe. Прецизно изработени до съвършенство, тези гривни са проектирани да бъдат едновременно вечни и съвременни. Независимо дали се носят самостоятелно или на пластове, те добавят нотка изтънченост към вашия външен вид, което ги прави основен аксесоар за всеки моден човек.

Златни кръстове с диаманти - вяра съчетана с елегантност

Открийте духовното значение и красотата на диамантените кръстове от BirSe. Всяко парче е сложно проектирано да символизира вяра и преданост, съчетавайки блясъка на диамантите със значими мотиви. Тези аксесоари служат като вечни напомняния за ценностите, които са най-важни, което ги прави скъпи наследства.

Всичко за диамантите в бижутерии BirSe

Като доказан лидер в бижутерията, ние от BirSe знаем колко е важно доверието при избора на диамантени бижута. Ето защо освен всичко, за диамантите които ще откриете при нас, ние ще ви предоставим и сертификат за качество и произход.

Постарали сме се да намерите наистина огромно разнообразие, което при избора на диамантени бижута е преди всичко. За диаманти с различни форми, размери и нюанси, BirSe е правилното място.

Доверете се на безкомпромисното качество от BirSe и изберете сред прекрасните бижута с най-добрите приятели на жените в нашите бижутерии.

Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!