fb
Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
11 вида плетки в бижутерията при синджирите и гривните

11 вида плетки в бижутерията при синджирите и гривните

Публикувано: 26.07.2016

Когато избираме колие или гривна, било то за подарък или за нас самите, винаги обръщаме внимание на здравината на плетката и на това как изглежда върху ръката или врата ни. Именно затова решихме да Ви запознаем с 11 вида бижутерийни плетки, които сме сигурни, че сте виждали и притежавате, но едва ли сте запознати как се наричат и откъде произхождат.

Така, накрая на статията, когато вече сте запознати с основните елементи на всяка бижутерийна плетка, ще знаете точно какво търсите и къде да го намерите - наистина спестява време от безкрайното лутане и подбиране на колиета, синджири и гривни.


Видове плетки от BirSe.bg


Класическа плетка


Най-сигурният избор за подарък, когато не знаете точните предпочитания на човека, за когото е предназначен. Състои се от еднакви квадратни или елипсовидни елементи с лека текстура и елегантно подредени в красива редица.


Класическа плетка


Плетка тип "Картие"


Тя е най-познатата и характерна сред видовете плетки. Изработва се от елипсовидни, редуващи се елементи с по-малък и по-голям диаметър. Може да се носи без висулка или ако държим да има такава, трябва да бъде по-изчистена и масивна.


Плетка тип "Булгари"


Също доста популярен избор. Съставена от сплетени кръгчета в праволинейна редица, този вид плетка е изключително здрава и стабилна. За нея можем да мислим като за вариант на класическата плетка.


Плетка "Житен клас"


Изключително здрава плетка, която няма да се огъне под натиск, но при повече проявена сила би могла да се счупи. Състои се от преплетени една в друга нишки с нежна и елегантна визия.


Златни ключета със синджир житен клас


Венецианска плетка


Наричана още "Бисмарк" или кралска плетка. Изработката е от гладки и плътни квадратни елементи, фино-сплетени в миниатюрни 3D форми. Може да се носи с и без висулка, според Вашите лични предпочитания.


Плетка тип "Тондо"


Плетка със стилна и аристократична визия. Масивно оформена мрежичка от фино захванати елементи. Също може да се носи с и без висулка.


Плетка тип "Гучи"


Гучи е едно от големите имена в бижутерийната индустрия. Именно затова има своя запазена марка при плетките, която се изработва от плоски, елипсовидни, пресечени през средата елементи и форми. И тук носенето на висулка е по лично предпочитание.


Плетка тип "Панцер"


Здрава и популярна плетка, предпочитана заради красивата си, класическа визия. Отново имаме елипсовидни елементи и форми, нежно обгърнати една в друга.


Плетка тип "Корабно въже"


При нея името ни подсказва доста за визията на самата плетка, наподобяваща фино-преплетени моряшки възли.


Плетка тип "Сингапур"


Невероятно фина и елегантна плетка, изработена от спираловидно усукани и ефектно захванати един за друг елементи. Интересен и екстравагантен избор за по-ексцентрични натури.


Ланци


Ланците представляват еволюирали в развитието си синджири. Те са масивни и ексцентрични с интересни и ефектни плетки на изработката. При тях носенето на висулка е невъзможно, поради големината на оформените елементи.

Основно правило при избора на синджир е, че ако е по-тънък, има по-голяма вероятност да се скъса лесно. Респективно, ако е по-дебел и масивен, е по-здрав и устойчив.


Дамски златен ланец


Интересен факт е, че след поскъпването на златото през 2009-2010г. бижутерийните производители започват да изработват голяма част от синджирите с кухи елементи, за да се спести материал от изработката. Но това никак не означавало, че не са устойчиви. Напротив - към днешна дата е достигнато такова усъвършенстване в технологията на изработка на синджири (от 1,5грама), че понякога те са по-здрави дори и от по-масивните.

Последни статии
Бижута с букви - когато името има значение
Бижута с букви - когато името има значение
21.03.2023
Прочети тук
Какво да имате предвид, при избора на дамски пръстен с диамант
Какво да имате предвид, при избора на дамски пръстен с диамант
14.03.2023
Прочети тук
Дамски гривни за подарък - перфектен избор за предстоящите празници
Дамски гривни за подарък - перфектен избор за предстоящите празници
01.03.2023
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!