Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове

Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове

Публикувано: 23.04.2024

Всички знаем, че абитуриентският бал е специално събитие, което заслужава и специално внимание при подготовката на тоалета и аксесоарите. Комбинирането на бижутата е една от онези приятни задачи, с която всяка абитуриентка се заема с радост. От една страна те допълват тоалета и правят цялата визия още по-елегантна и впечатляваща, а от друга... от друга е, знаем какво казва Мерилин Монро за диамантите.

В следващите редове ще ви представим няколко съвета, с които да комбинирате бижутата и тоалета за абитуриентския си бал по най-добрия начин, за да заблестите още по-силно в празничната нощ.


Негово величество - тоалетът


Абитуриентски бижута за дамите

При избора на бижута за абитуриентския бал е от съществено значение да вземете предвид стила, цвета и формата на абитуриентската рокля или тоалета. Това е наистина ключов фактор при определянето на подходящите аксесоари, които ще допълнят вашата визия и ще я направят още по-изискана.

Започваме със стила на роклята. Обърнете внимание дали вашата рокля е класическа, модерна, винтидж или може би има някакъв специфичен тематичен акцент. Например, ако носите рокля с класически, елегантен дизайн, изберете бижута със семпъл и изчистен дизайн, който да придаде дискретна елегантност. Тук едно страхотно решение са бижутата с перли и диаманти. Ако тоалетът ви е по-модерен и смел, можете да заложите и на по-смели бижута, като например големи и изразителни обици или няколко на брой гривни. Относно камъните също можете да се развихрите и да изберете блясъка на цветните естествени камъни като сапфир, рубин, аметист, кварц.

Цветът на вашата рокля е второто важно нещо при избора на бижутата. Ако роклята ви е в едноцветен тон, можете да играете с цветовете на бижутата, като изберете аксесоари в контрастен цвят за по-драматичен ефект или в същия цвят за по-съгласуван вид. За рокли със сложни принтове или многоцветни детайли е добре да се придържате към по-семпли бижута, които не се конкурират със сложността на дрехата.

Не забравяйте и формата на вашата рокля. Например, ако роклята ви е с висока яка или с изрязано деколте, можете да се фокусирате върху обеци, които ще привлекат вниманието към горната част на вашето тяло. Ако имате рокля с разкрояване отстрани тип "принцеса от приказките" тогава можете да включите в сета си с бижута и диадема или тиара. От друга страна, дамите, които са избрали модели с висока цепка или къси рокли, могат да помислят за нежни гривни за глезените си, които ще привлекат вниманието и визуално ще удължат силуета.


Избор на бижута в зависимост от стила на тоалета


Продължаваме с по-детайлните насоки и съвети, които са съобразени с различните видове тоалети така, че да допълнят и подчертаят тяхната елегантност.

Класически и елегантен стил: За абитуриентски рокли в класически стил, който се отличава със семпло и изчистено излъчване, изберете елегантни и деликатни бижута. Например, малки перли или диамантени обеци и гривни в комбинация с жълто злато ще придадат изисканост на вашия вид;

Романтичен и нежен стил: За рокли с нежни детайли като дантела или акценти с цветя, изберете бижута със същата романтична естетика. Например, обеци с цветни естествени камъни или гривни с флорални мотиви ще добавят допълнителен шарм и женственост към визията ви. Наблегнете и на бижута със закръглени форми и изящни детайли, които да добавят още малко излъчване на нежност и женственост;

Модерен и смел стил: За абитуриентски рокли със смели дизайни или нестандартни форми, можете да се осмелите да изберете по-изразителни и модерни бижута. Например, големи и изящни обици или гривни с геометрични форми ще придадат доза съвременност и авангард на вашата визия. Това важи с пълна сила и за висулките - заложете на символи, нестандартни форми и дори букви, които имат личен смисъл за вас, изразявайки себе си по най-елегантния начин;

Луксозен и бляскав стил: За абитуриентски рокли тип "Холивуд" с изобилие от пайети, блясък и кристали, можете да изберете бижута, които да допълнят този луксозен ефект. Например, обеци и гривни с диаманти или бижута с бяло злато или сребърни акценти ще добавят още по-голямо блясък и стил на вашата визия;

Винтидж стил: Ако сте избрали абитуриентска рокля във винтидж стил, можете да изберете бижута, които да отговарят на естетиката на периода. Например, старинни обеци или гривни и колиета с класически детайли в цвят старо злато могат да добавят уникален и романтичен вид на вашата визия.

Помнете, че ключът към успешното комбиниране на бижутата с тоалета е да се стремите към хармония и баланс между двата елемента. Изберете бижута, които допълват и подчертават стила на вашата абитуриентска рокля, като същевременно отразяват вашите лични предпочитания.


Внимание към цветовете


Освен стила на роклята важно е бижутата да подхождат и цветово на цялото излъчване. Тук най-общо казано имате два варианта: хармония и симбиоза или контраст и екстравагантност. Внимавайте с втория вариант, за да не се окаже, че вместо атрактивен контраст сте постигнали клоунска цапаница. Когато съчетавате бижута с цвета на вашата абитуриентска рокля, важно е да изберете аксесоари, които да допълнят и подчертаят цялостната ви визия.

За черна рокля, можете да изберете сребърни или златисти обеци с черни камъни, като оникс или перли, които придават елегантност и изтънченост. За червената рокля, златистите бижута с червен рубин ще добавят блясък и стил. Синият тоалет пък, може да бъде допълнен със сребърни обеци със сини сапфири или диаманти за свеж и изискан вид. За зелената рокля, златистите бижута със зелени изумруди или емал придават изтънченост и класа. Розовата или бежовата рокля се допълва чудесно с перли или бледо розови кристали за романтичен и нежен вид.

Съчетаването на цветовете на бижутата с цвета на вашата рокля може да бъде забавен творчески процес, който ви позволява да изразите вашата индивидуалност и стил. А на BirSe.bg можете да изберете вашите бижута сред наистина огромно разнообразие от модели и цветове.


Размери и форми


След като сте определили стила и цветовата гама на бижутатата за абитурентския бал е време да помислите и за резмерите и формата им.

Дължината на гривните: Гривните трябва да се подбират така, че да не пречат на движението ви и да не се заплитат в материята на роклята. За по-пищни и обемни рокли е добра идея да изберете гривни с по-широк дизайн, без висящи елементи. При по-плътните модели, които прилепват към тялото, гривните спокойно могат да бъдат няколко на брой или да се открояват с висящи акценти.

Дължина на огърлиците/колиетата: Огърлиците трябва да се подбират така, че да се хармонизират с формата на деколтето на вашата рокля. За дълбоки деколтета са подходящи по-дълги огърлици, които подчертават формата на вратата. Различните модели висулки са наистина чудесна идея в този случай. За по-затворени или високи деколтета, можете да изберете по-къси колиета или дори да пропуснете този тип бижута, за да не прекъсвате линията на дрехата.

Формата на обеците: Обеците трябва да се подбират според формата на вашето лице и стила на вашата рокля. За лица с остър профил, обеците с кръгла или извита форма са по-добрия избор, за да се създаде по-балансиран и приятен вид. За лица с кръгли черти, заложете на дълги или висящи обеци, които визуално издължават лицето.


Допълнителни аксесоари


Абитуриентски бижута за дамите

Освен с нейно величество роклята, можете да комбинирате бижутата си и с аксесоарите, които сте избрали за абитуриентския тоалет. Имайки предвид огромното разнообразие от модели бижута на BirSe.bg лесно ще успеете да намерите подходящите. Разполагаме с гривни, обеци, колиета, пръстени и висулки с различни детайли и орнаменти, които ще паснат на вашите аксесоари все едно са създадени едни за други.

Така например, ако бижутата ви са със сребърни акценти, можете да изберете сребърна или сива чанта със същите мотиви. Обувките трябва също да се хармонизират с общата визия, като можете да изберете токчета или детайли, които съответстват на бижутата ви. За прическата, изберете такава, която допълва вашите бижута, като внимавате да не се конкурира с нея за вниманието. Например, ако носите дълги обеци, предпочетете прическа, която ги подчертава, но не ги закрива.


Заключение


Когато се подготвяте за абитуриентския бал, важно е да съчетаете бижутата с тоалета си по хармоничен начин. Изберете бижута, които да отговарят на цвета, стила и формата на роклята ви, като внимавате да подберете подходящо и размерите и формите им. Съчетайте ги с другите аксесоари като чантички, обувки и прическа, за да постигнете цялостна и изтънчена визия.

И ако желаете да направите бижутата, които сте избрали още по-специални, BirSe.bg предлага персонализирани сертификати за бижутата. Използвайте свободното място на сертификата, за да запишете деня и часа на бала или пожелание към бъдещето си аз, което да прочетете отново след 5 години. Повярвайте ни, животт е толкова непредвидим, че само след 5 години ще бъдете изненадани от написаното. Подарете си тази емоция и изберете бижута, които не само ще ви накарат да заблестите на бала, но и ще запазят спомените от него по най-красивия начин.

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!