Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Бижутата, вдъхновени от животни – Част 1

Бижутата, вдъхновени от животни – Част 1

Публикувано: 29.02.2016

Едно от най-характерните направления в бижутерството и изработката на бижута е оформянето им в символични животински видове. Природата е неизменна част в модата и се прокрадва като елементи не само в бижутерията, но и на модния подиум, в грима, в арт поколението. Връзката ни с нея и с дивото в нас може да се пресъздаде дори чрез най-фините и семпли детайли, напомнящи необуздания характер на човешката същност. А всяко едно животно или насекомо е придобило символично значение, което съпътства енергийното поле на дадения аксесоар.


Бижута под формата на животни от BirSe.bg


Животните често се свързват със специфични качества, характеристики или символика. Хората могат да носят бижута с животинска тематика, за да изразят или въплъщават качествата, които притежават изобразените животни. Много култури имат духовни вярвания и митове, включващи животни. Животинските символи могат да се използват за свързване с духовни същества, предаване на митични истории или да служат като защитни талисмани. А в други култури конкретни животни се считат за тотеми или символи на определени племена или кланове. Членовете на тези групи могат да носят бижута, украсени с животински мотиви, като начин да изразят своята идентичност и връзка с общността си.

Животинските мотиви често се избират заради тяхната естетическа привлекателност. Елегантността, изяществото или отличителните черти на определени животни могат да вдъхновят дизайнерите на бижута. Освен това тенденциите в модата и дизайна могат да повлияят на популярността на конкретни бижута с животинска тематика.

Нека разгледаме бижута под формата на различни животни и тяхната символика.


Символистични бижута във формата на лебед


Лебедите са едни от най-грациозните и нежни създания на планетата. Тяхната мистичност и енергия е дълбоко позната в източните култури. Символът на лебеда е зареден с чистотата на любовта, предаността и привързаността. Знаете ли, че лебедът избира един партньор за своя половинка и никога не го заменя дори след неговата загуба? Лебедите живеят по двойки заедно с големи групи от други такива. Те са изключително лоялни брачни партньори, които често показват любовта си чрез различни пози на тялото. Именно от тях е възникнала така познатата ни форма на сърце, символ на любовта и обичта. Два лебеда, скрепили нежно глави, оформящи нежно изваяно сърце.

Избирайки бижу във формата на лебед, Вие създавате енергийно поле, привличащо обич и разбирателство. Символ на щастието от любовта и лоялността в културата Фън Шуи, разред патици винаги се свързват с неспиращия фонтан на обичта.


За смелост и целенасоченост - бижута във формата на лъв


Царят на всички животни. Смел, непоколебим, величествен. Символът на лъва се свързва със силата на духа, смелостта и устремеността. Като господар на царство животни лъвът стои на върха на пирамидалната йерархия. Той е този, от който всички други животни се страхуват и на когото се подчиняват. Силната му енергия и величественост се свързват с неговото поведение, начин на живот и хабитат. Още в Древен Египет котките са били боготворени като божествени създания, а лъвът е най-мощният и голям хищник от семейство котки.

С бижу във формата на лъв си гарантирате енергийно поле на смелост, находчивост, решителност и увереност.


Нежно изваяни, ефирни пеперуди за щастие и красота


Пеперудата е най-точният пример за скритата изящност, таяща се в съзнанието на всеки един от нас. От неприветлива гъсеница пеперудата разцъфва в изключително красиво насекомо, което удивлява със своите багри и окраски. Точно заради това пеперудите са символ на щастието, упоритостта и красотата.

Бижутата във формата на ефирни пеперуди са най-мощният заряд за щастие, нежност и изящество.


Силна символика за късмет - бижута във формата на слон


Неоспорима е енергийната насоченост на късметлийските слончета. В Индия слонът е свещено животно, което гарантира щастие и успех във всяко начинание. Изключително важно тук е, че слонът, който изберем, задължително трябва да бъде с вдигнат хобот, което символизира силата на успеха и мощта на късмета. Популярни са и различните фигури от порцелан или дърво, за дома, във формата на слон, който се поставя със задната си част към вратата, символизирайки влизането му челно в дома и зарядът за щастие, който носи със себе си.

Бижутата във формата на слончета са сигурен избор и мощна формула за устрем към себереализация и усъвършенстване. Те са най-ценния и мощен амулет за късмет и успех във всяка сфера на човешкия живот.


Златни и сребърни бижута под формата на животни


При изборът на бижута всичко опира до личен вкус и стил. Разгледахме различни видове животни какво символизират като бижу, а запознати ли сте с характеристиките на различните метали? Ние ще ви ги разясним, за да улесним избора на бижу.

Златото се свързва с топлина, лукс и традиция. Има класическа и вечна привлекателност, което го прави подходящ за тези, които предпочитат по-традиционен или елегантен външен вид. Златните бижута на тема животни могат да бъдат особено впечатляващи и изискани. Тези модели често се избират за официални поводи поради луксозния си вид. Ако посещавате специално събитие или церемония, златните бижута с животни може да са подходящ избор.


Среброто пък често се смята за модерно, елегантно и гъвкаво. Има хладен тон и може да допълни гама от стилове, от небрежен до съвременен. Сребърните бижута с животни могат да бъдат добър избор за тези, които предпочитат по-ежедневна или модерна естетика.


Вижте още част 2: силната енергийна мощ на бижутата във форма на делфин, калинка, жаба и морско конче

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!