Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Бижута според зодията – част 4

Бижута според зодията – част 4

Публикувано: 25.07.2022

Преди астрологията да се отдели като самостоятелна наука, тя е била разглеждана като част от астрономията и метеорологията, а по-късно като клон на медицината и алхимията. Днес, тя умело се използва и при избора на бижута според зодията, за хората търсещи подходящия скъпоценен камък. Съвременната астрология познава 12 зодии, въпреки че в миналото се е считало, че са били 13 - тринадесетата зодия е била Змия.

В първите три части на статията разгледахме бижутата според зодията за 9 от зодиите, а сега предстои да направим същото и за последните 3. Чрез кратки характеристики и основни поведенчески черти, Ви предлагаме да откриете най-подходящите бижута според зодията си, със скъпоценен камък, който да подсили съзнанието и духа Ви.


Бижутата според зодия Козирог (22 декември - 20 януари)


Привлекателни и смели, хората от зодия Козирог смело се впускат в преследването на целите си. Точно като привлекателни и смели, можем да определим и бижутата според зодия Козирог. Целеустремени и с реална представа за настоящето, Козирозите постигат всичко, което са си наумили. Техният елемент е земя, затова и бижутата според зодията им са по-скоро масивни и тежки. Техните цветове: тъмно зелено, черно, тъмно синьо, а щастливите им числа: 3, 5, 8, 14. Скъпоценните камъни за бижутата според зодията Козирог са оникс и турмалин.


Известни личности, зодия Козирог: Ванеса Паради, Карла Бруни-Саркози, Дензъл Уошингтън, Мел Гибсън, Дейвид Бауи и т.н.


Бижутата според зодия Водолей (21 януари - 19 февруари)


Водолеите са силни, независими и амбициозни личности. На моменти, дори работохолици. Те ценят лукса - бижутата според зодия Водолей силно напомнят за тази черта. Ценят и истинските отношения, но най-вече приятелството като основна морална и задължаваща ценност. Тяхната стихия е въздух, цветовете им - сиво, синьо и зелено, бижутата според зодия Водолей обикновено са в синьо и зелено, без сиво. Щастливите им числа са 2, 8, 9, 11 и 13. Бижутата според зодия Водолей със скъпоценни камъни тюркоаз и аквамарин, биха засилили максимално душевната им сила и издръжливост. Изключително подходящо за бижутата според зодията им е среброто.


Известни личности, зодия Водолей: Ейбрахам Линкълн, Франклин Рузвелт, Дмитрий Менделеев, Чарлс Дарвин, Аксел Роуз, Фил Колинс и други.


Бижутата според зодия Риби (20 февруари - 20 март)


Скромни, милосърдни и емоционални, рибите носят в себе си океан от емоции и чувства, които обаче разкриват само на най-близките си хора. Те са безкористни, смирени, съпричастни и творчески настроени личности. Бижутата според зодията им винаги имат много и интересни орнаменти. Техният елемент е водата, цветовете както и бижутата според зодията им са в светлата гама: морско синьо, небесно синьо, бебешко розово, щастливите им числа са: 1, 4, 7, 16, 27. Бижутата според зодията, които нежните риби трябва да носят, са с изработка от опал или сапфир. Най-подходящата комбинация за бижута според зодията им е със сребро или злато.


Известни личности, зодия Риби: Риана, Ева Лонгория, Елизабет Тейлър, Джъстин Бийбър, Брус Уилис и други.


В галерията на Birse може да откриете своите бижута според зодията, които да акцентират на личната Ви енергия и душевно равновесие. Палитрата от скъпоценни камъни и бижута според зодията, които сме подбрали за Вас, е богата и разнообразна. Бижутата според зодията ще откриете в комбинация със злато, сребро, цветна връв или кожа - в зависимост от предпочитанията и желанията Ви.


Бижутата според зодия Козирог (22 декември - 20 януари)

Бижутата според зодия Водолей (21 януари - 19 февруари)

Бижутата според зодия Риби (20 февруари - 20 март)

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!