fb
Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Цветните камъни – свежа тенденция в изработката на бижута

Цветните камъни – свежа тенденция в изработката на бижута

Публикувано: 11.05.2016

Искрящите камъни са един от най-силните символи на бижутерията, откакто тя съществува като самостоятелен занаят в историята. Техният блясък и елегантно излъчване придават на бижутата повече стил и нежно открояване на детайлите и стайлинга. И ако от хилядолетия най-популярният камък е диамантът, то в последните години се забелязва тенденция към предпочитане на по-общодостъпните камъни Циркони, Кварц, Цитрин, Аквамарин, Тюркоаз, Топаз, Аметист и т.н. (не всички сме с фамилия Рокфелер, за да си позволим Диаманти като ежедневно бижу).


Защо бижутата с цветни камъни са предпочитани


Освен по-поносимите цени на тези аксесоари, яркостта, цветовете и блясъкът им са неустоимо изкушение за нежното дамско око. Нюансите на цветните камъните варират по цялата скала на дъгата, като могат да задоволят вкуса на всеки клиент спрямо личните му предпочитания.

Най-полезното приложение на бижутата с цветни камъни намираме в комбинацията на няколко аксесоара, съчетани в комплект, съдържащи един и същи дизайн и цвят на камъка. Тези комплекти са перфектното решение, когато се двоумим какво да подарим на някоя елегантна и стилна дама, без значение какъв е поводът.

Друго преимущество на бижутата с цветни камъни е техният способ да изразяват настроението на човека, който ги носи. Светлите и свежи тонове подсказват за авантюристична и приключенска нагласа на характера, а по-тъмните и ярки тонове - за огнена кръв и нежна страст.


Бижута с цветни камъни за специални поводи


Комплектите с цветни камъни са изключително подходящ жест и към младите абитуриентки. Не само, че можем да посетим бала на братовчедка си с такъв уникален подарък, но ако сме родители на абитуриентка, това ще е първото нещо, на което ще се спрем в един бижутериен магазин. Тъй като палитрата от цветове в балните рокли е огромна и многообразна, комплектите аксесоари с цветни камъни позволяват абсолютно допълване на цялостната визия за бала. Разбира се, при избирането на такъв комплект бижута, трябва да вземем със себе си парче плат от роклята, за да няма разминаване в цветовия нюанс на тоалета със съответното бижу.

Бижуто също може да бъде акцентът на балната визия. Класически пример e комплект с рубин или турмалин в комбинация на клъч и обувки в съответния цвят на камъка. За предпочитане е роклята да бъде неутрален цвят, който да не се "бие" с яркостта на камъните.


Шапка сваляме и на мъжете, които предпочитат пръстени с цветни камъни, за да предложат брак на половинката си. Така годежният пръстен става още по-личен и индивидуален, защото отразява чувствеността и емоционалността, лишени от комерсиализираните и класически видове пръстени. (Нека си припомним невероятния тъмносин сапфир на годежния пръстен на принцеса Даяна и Кейт Мидълтън - коя жена би отказала пред такова бижу?).


Аксесоарите с цветни камъни тепърва ще набират популярност, вървейки с тенденцията да изместят Диаманта от първата му позиция. Свежи, интересни и актуални, колиетата, пръстените, гривните и обеците стават много по-оригинални и разнообразни с цветен камък в изработката си. А контрастиращата комбинация на ярки камъни с огнено злато или елегантно сребро е наслада за окото и естетика за душата.


За още полезни съвети - последвайте ни във Facebook и Instagram

Последни статии
Бижута с букви - когато името има значение
Бижута с букви - когато името има значение
21.03.2023
Прочети тук
Какво да имате предвид, при избора на дамски пръстен с диамант
Какво да имате предвид, при избора на дамски пръстен с диамант
14.03.2023
Прочети тук
Дамски гривни за подарък - перфектен избор за предстоящите празници
Дамски гривни за подарък - перфектен избор за предстоящите празници
01.03.2023
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!