Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Детски бижута - как да ги изберем ?

Детски бижута - как да ги изберем ?

Публикувано: 20.10.2022
Детска гривна с червен конец
Гривна с червен конец и златен елемент

Още в древността детските бижута са били част от живота на малките наследници в семейството. През различните исторически периоди ролята и значението на детските бижута се е променяло - от амулет против зли духове и сили, до израз на благосъстояние и престиж в обществото. Днес, детските бижута най-често се избират като подарък за специален повод. Имайки предвид сантименталната и емоционална стойност, която носят, детските бижута са наистина подходящо олицетворение на сърдечните пожелания, както и спомен, който няма да се повлияе от "следите на времето".

Важно е обаче да съобразите някои особености при избора на детски бижута, за да бъде подаръкът ви не само впечатляващ, но и безопасен, особено когато става дума за малките дами и господа. В следващите редове сме споменали най-важните акценти при избора на детски бижута, а за вас остава само удоволствието от подбора на конкретен модел. Разгледайте предложенията в онлайн магазина ни и зарадвайте малките (пък и младите) дами и господа с уникално бижу.


Какво отличава детските бижута от останалите


Разбира се, дизайнът. Създадени, за да носят радост на малките любители на накитите и украшенията, детските бижута често са с любими анимационни герои. А за най- малките дами, които все още не са избрали любима принцеса, детските бижута са под формата на любими животни - калинки, пеперудки, мечета, нежно изработени като висулки, обеци и гривни. Въпреки че са изключително забавни, а децата ви ще изглеждат неповторимо с такъв тип аксесоари, ние от BirSe сме наясно, че не всички родители харесват толкова ярко изразени детайли. Ето защо при нас ще откриете и детски бижута, които са по-скоро "класически" и изчистени.

Големината на детските бижута е другата основна характеристика, която ги отличава от останалите накити. За да бъдат достатъчно комфортни за мъниците, те не трябва да бъдат обемни, тежки или с остри ръбове. Затова, почти всички предложения за детски бижута, които ще откриете са със сравнително малки размери.


Как да изберем подходящи детски бижута


Освен дизайна и големината, при избора на детски бижута е добре да съобразите още няколко особености:

● Материалът на детските бижута - за да избегнете алергични реакции и кожни раздразнения по деликатната детска кожа, винаги избирайте благородни метали - злато или сребро. Особено значение има материалът на детските бижута, когато става дума за обеци, тъй като там контактът на накита и кожата не е само повърхностен. Огромното разнообразие от златни и сребърни детски бижута ще задоволи всеки вкус, така че да не се притеснявате при ограничения в дизайна;

● Формата на детските бижута - в зависимост от възрастта на детето можете да заложите на различни форми на детските бижута, но като основно правило не избирайте масивни или остри украшения. Децата все пак са деца, и за тях свободата на движенията и забавните игри са по-важни от запазването на бижуто в идеален вид. Когато става дума за бебета и малки деца, изберете детски бижута със заоблени форми, които не са прекалено дълги (синджири и обеци). При обеците за бебенца, тъй като голяма част от родителите предпочитат да пробият ушенцата на дъщеря си в тази възраст, е добре да обърнете внимание на закопчаването. Обеците тип "халки" или "висулки" са по-добрия вариант, в сравнение със закопчаването с винтче. По-трудното им разкопчаване от детето, носи по-голяма безопасност за него, тъй като на тази възраст децата обичат да "дегустират" всичко около себе си;

● "Плетка" на детските бижута - винаги залагайте на "здрава плетка", красив конец или "цялостна изработка" при детските бижута. Нежните и елегантни плетки на накитите са страхотни, но имайки предвид активността на децата, по-трудно биха се запазили без да се скъсат.


Какви видове детски бижута ще откриете при нас


Постарали сме да ви предложим детски бижута, които да бъдат не само красиви, но и безопасни. Затова при нас ще откриете златни и сребърни детски бижута, подходящи както за най-малките госпожици, така и за порасналите млади дами. Атрактивните дизайни са съобразени с предпочитанията за любими герои на децата, както и с елегантните и класически предпочитания на тийнейджърите. Знаем, че госпожиците в тази възраст имат вече изграден собствен стил и сладките калинки и мечета не влизат в него. За сметка на това, детските бижута със зодиакални знаци или добре познати символи (сърце, знак за безкрайност) и скъпоценни камъни са предпочитани от тях.

Детските бижута с червен конец, които ще откриете в онлайн магазина ни пък, са подходящи както за малките, така и за порасналите госпожици. От една страна червеният конец се носи "против уроки", а от друга детето ще се чувства абсолютно комфортно с новата си придобивка. Имайки предвид активните движения на малчуганите, гривните с червен конец са практичен и красив вариант за ежедневни детски бижута.


Детски бижута за подарък


Детска гривна с червен конец
Детски бижута - елегантни и класически

Когато избирате детски бижута за подарък, освен всичко изброено по-горе е добре да съобразите и желанията на детето. В случай, че не знаете точни предпочитания, заложете на изчистен и елегантен дизайн, който ще бъде атрактивен и след време. Детските бижута със скъпоценни и полускъпоценни камъни са изключително подходящи в тези случаи, тъй като те носят допълнителна символика. Висулките, гривните и пръстените са подходящи за порасналите млади дами, докато за най-малките препоръчваме да заложите на обеци. Бижутата с ангелче са също много подходящи, заради символиката, която носят - чистота и невинност.

Един от най-предпочитаните подаръци при детските бижута си остават гравираните елементи. В BirSe имате възможност да изберете гривна с плочка или друго бижу с плоска повърхност, на което да добавим лазерно гравиран надпис по ваш избор. Това може да бъде както буквичка от името на детето, така и цялото му име.


Детски бижута за специален повод


Разбира се, не можем да не споменем и детските бижута за специални поводи. При този тип детски бижута основна роля при избора играе символиката, която носят. Така например за Кръщене е подходящо да изберете златно или сребърно кръстче, като най-често се предпочита златото. Разнообразието от златни кръстчета за Кръщене е наистина огромно и с лекота можете да откриете модели, подходящи както за момиченца, така и за момченца от бяло и жълто злато. За рожден ден можете да подберете зодиакални детски бижута тип плочка, или бижу с камък според зодията. А за началото или края на учебната година ви препоръчваме детските бижута с интересни символи - буквички, музикални знаци, звездички, ключета и т.н.

При детските бижута за специални поводи, имате по-голяма свобода в избора, тъй като дори да не сте "уцелили" дизайна, със сигурност бижуто ще остане скъп спомен от събитието.


Защо да вземете детски бижута от BirSe


Защото при нас ще откриете не само безопасни, но и атрактивни детски бижута. Знаейки предпочитанията на младите дами и малките госпожици, разнообразието от детски бижута, което ви предлагаме със сигурност ще ги очарова. И тъй като става дума за детски бижута, качеството и изработката им е от първостепенно значение. Всички детски бижута от BirSe са придружени със сертификат за качество и произход.

Заповядайте в онлайн магазина ни и изберете страхотни детски бижута, които ще впечатлят всяка малка дама.


Какво отличава детските бижута от останалите

Как да изберем подходящи детски бижута

Какви видове детски бижута ще откриете при нас

Детски бижута за подарък

Защо да вземете детски бижута от BirSe

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!