Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Гривните с цветна коприна – свежо предложение от Далечния изток

Гривните с цветна коприна – свежо предложение от Далечния изток

Публикувано: 24.05.2016

С настъпването на пролетно-летния сезон цветовете в модата определено са за предпочитане. Ярки и светли тонове в дрехите, косите, бижутата. И докато европейците посягаме към ярката гама горе-долу само в топлите месеци, а като застудее вадим тъмните дрехи и аксесоари, то в далечната за нас Индия ярките цветове са задължителни през цялата година.

И както знаем, бижутата са на почит за индийското население, но с особена важност се ползват гривните. Ритуалът по поставянето на първите гривни е един от най-важните в живота на момичето в Индия. И така, лека-полека, ярките и наситени цветове стигнаха и до бижутерийната индустрия извън пределите на Индия, като не само камъните могат да бъдат цветни, но и самите материали, от които се изработват бижутата.


Модели с цветна коприна за изискана и нестандартна визия


Напоследък изключително популярни са гривните с цветна връв, където на практика гривната е изплетена, а в добавка като детайл се поставят красиви орнаменти, направени от злато, сребро, бронз, допълнени от блясъка на различни видове камъни.


Символика на различните цветове гривни


Това, с което искаме да Ви запознаем е значението на различните цветове на гривните. Информацията за символиката на всеки цвят идва от историята на Индия, където дори и до ден днешен има специален празник на цветовете, наречен "Холи".


Гривни в червен цвят - според индийската история червеният цвят на гривната символизира енергията и силата на жената.

Гривни в розово - любов, отдаденост, грижа.

Гривни в син цвят - синята гривна носи значението на мъдростта, покоя и мира.

Гривни във виолетово - независим дух и непоколебима воля.

Гривни в зелен цвят - носят късмет и успехи на притежателя си, а и символизират женското начало, плодородието и продължението на рода.

Гривни в жълт цвят - символ на щастието.

Гривни в оранжево - професионални успехи и израстване в службата. (което за нас е малко странно, тъй като за жените в Индия не е характерно да работят и да заемат високи длъжностни постове).

Гривни в бяло - символ за прераждане и ново начало.

Гривни в черно - мощ, сила, несломимост.

Освен цвета на съответното бижу, значение носят и металите, с които е украсено. Ако заложите на среброто, то неимоверно ще привлечете силата на своя страна. Ако обаче изберете златото, се устремявате с пълна сила към успеха и щастието.


Камъните, с които биват украсявани този вид аксесоари не са натоварени с някаква символика. Тяхната цел и присъствие в композицията на бижуто е да украсят и завършат изцяло красивата визия.

Много и големи бижутерийни компании започнаха да залагат на този вид гривни, които тепърва ще навлизат на модния пазар. Те са скъпа инвестиция, но със сигурност вещаеща успех, поради бързо набиращата си популярност. Дори сред холивудските знаменитости този тренд светкавично набира последователи като Майли Сайръс, Мадона, Тейлър Суифт, Сара Джесика Паркър и много други.

Ние също искаме да Ви дадем един съвет относно носенето на такъв вид гривни. Хубаво е винаги да съобразите цвета на гривните с цвета на носения от Вас тоалет. И тук нямаме предвид да носите един и същи цвят гривна и тоалет, ами просто цветовете да отговарят на три прости изисквания: да си подхождат, взаимно да се допълват или да си контрастират очевидно - например комбинация черно-бяло, синьо-жълто, зелено-червено и т.н.

За още полезни съвети - последвайте ни във Facebook и Instagram
Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!