Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Гривните от естествени камъни - символика и красота

Гривните от естествени камъни - символика и красота

Публикувано: 05.12.2022
Гривна със син топаз

Гривните от естествени камъни - символика и красота


Гривните от естествени камъни са от онези накити, които присъстват в живота ни от векове. Въпреки че преди да приемат ролята си на бижута, гривните от естествени камъни са изпълнявали по-скоро магически функции, днес те са незаменима част от всяка ювелирна колекция. Това, което прави гривните от естествени камъни толкова специални бижута, са елегантният им вид и самите камъни. Точно на тези две характеристики ще обърнем внимание и ние от BirSe.


Защо да изберем гривни от естествени камъни


Гривна с естствен аметист

Защото гривните от естествени камъни са наистина впечатляваща комбинация между красота и символика. Да, наясно сме, че това се отнася не само за гривните от естествени камъни, но и за всички бижута със скъпоценни и полускъпоценни камъни. Въпреки това, гривните от естествени камъни остават фаворит в избора на дамите (пък и на мъжете, търсещи страхотен подарък) заради практичността, която носи всяка гривна.

Да се върнем към основния въпрос, защо да заложим точно на гривни от естествени камъни? В миналото този "аксесоар" е играел ролята по-скоро на амулет и средство за предпазване, отколкото на украшение. В някои племена само жреците имали право да носят гривни от естествени камъни, защото само те познавали свойствата им. По-късно кралските особи започвали все повече да вярват в магическите сили на скъпоценните и полускъпоценните камъни. Това била и причината, красивите и изящни камъни да се появяват на все повече места около тях. Вече не се обръщало внимание само на короната и жезъла, но и на накитите. Разбира се, гривните от естествени камъни бързо заели мястото си на кралския трон, като всяка от тях имала специално предназначение. Днес гривните от естествени камъни успяват да съчетаят красивото и мистичното изключително умело. Сигурни сме, че дори да не подозирате за метафизичните свойства на сапфира, няма да останете безразлични към сребърните гривни от естествени камъни със сапфир. Контрастът между бляскавото сребро и наситения, дълбок цвят на камъка е наистина пленителен. Гривните от естествени камъни ви предлагат точно това - невероятна комбинация между естествен камък и благороден метал.


Как да изберем гривни от естествени камъни


Както вероятно се досещате, водещото при избора на гривните от естествени камъни са самите камъни. Разбира се, това не означава, че формата и дизайнът са без значение. Ние от екипа на BirSe подготвихме някои "опорни точки", които да следвате при избора на гривни с естествени камъни, за да бъде покупката им едно наистина приятно изживяване, а не лутане сред метафизичните свойства на камъните.

Конкретен камък - започваме с направо по същество. Избирайки гривни от естествени камъни, обърнете внимание на самия камък. Най-лесно би било, ако знаете предпочитанията на дамата, за която са предназначени гривните от естествени камъни. Ако не сте наясно с точните желания, то нашият съвет е да заложите на зодиакалния знак. За разлика от сребърните и златните гривни (без камъни) гривните от естествени камъни ви дават възможността да подберете точния модел, ръководейки се от зодиака. Така например гривни от естествени камъни със сапфир са много подходящи за представителите на зодия Риби и зодия Водолей, гривните от естествени камъни с рубин, съответно за зодия Лъв и зодия Овен. В краен случай, можете да подберете гривните от естествени камъни и само според цвета на камъка. Дори да не "уцелите" точния камък, то със сигурност ще сте избрали впечатляващо бижу, защото гривните от естествени камъни са точно такива.

Брой камъни - тук имате относително голяма свобода. Гривните от естествени камъни предлагат изключително огромно разнообразие от модели, така че изборът на по-семпъл модел с един камък или пищно бижу с множество камъни, зависи изцяло от вас.

Големина на камъка - ако заложите на гривни от естествени камъни с един камък, то размерът му може да бъде среден към голям. При гривните от естествени камъни с повече от един камък, препоръчваме да изберете модели с по-малки камъни.


Какви гривни от естествени камъни ще откриете на BirSe.bg


Имайки предвид, че гривните от естествени камъни не са "обикновени" бижута, ние от BirSe се постарахме моделите, които ще намерите в онлайн магазина ни да отразяват точно това - необикновена красота.


Твърди гривни от естествени камъни


Така наречените твърди гривни от естествени камъни са по-предпочитаният вариант за ежедневието. Целостта на изработката на твърдите гривни от естествени камъни е предимството, което имат в сравнение с останалите модели. При нас ще откриете твърди гривни от естествени камъни с топаз, аметист, изумруд, рубин, сапфир. Подбрали сме дизайни и изрязване на камъка, които лесно се съчетават с останалите бижута, така че твърдите гривни от естествени камъни да бъдат перфектно допълнение към всяка визия.


Гривна с естствен танзанит

Меки гривни от естествени камъни


Меките гривни от естествени камъни са по-подходящи за официални поводи и събития. Защото тези модели, предлагат наистина огромно разнообразие от дизайни, плетки, брой и големина на камъните, както и комбинации между различните камъни. Друго предимство на меките гривни от естествени камъни е по-лесното регулиране на размера. В онлайн магазина ни можете да изберете сред модели с естествени камъни - сапфир, изумруд, танзанит, рубин, топаз, аметист, перидот. И тъй като меките гривни от естествени камъни обикновено са основният аксесоар в тоалета, можете да разгледате и предложенията ни за обеци и висулки с естествени камъни, с които да допълните визията.


Сертификат за естствени камъни

Гривни от естествени камъни за подарък


Най-общо казано, в тази ситуация имате два варианта - или знаете точно какво търсите, като модел, форма, цвят и всяка друга подробност, или най-добре да се доверите на символиката на гривните от естествени камъни. Можете да използвате и зодиака като жокер при избора, това ще направи подаръка ви още по-персонализиран.

Ние от BirSe ще ви помогнем (доколкото можем през екрана) като изброим основната символика на всеки камък, който ще откриете при нас. Ако искате да научите повече подробности за скъпоценните и полускъпоценните камъни по нашите бижута, прочетете блога ни. А сега накратко:

Рубин - символ на силната и страстна любов;

Сапфир - символ на царственост;

Аметист - символ на емоционалното спокойствие и душевно развитие;

Изумруд - символ на надеждата;

Топаз - символ на мъдрост;

Танзанит - символ на любовта и семейното щастие.


Бижутата с естествени камъни са изключително подходящ подарък за годишнини, юбилеи, рождени дни и абитуриентски балове. Заповядайте на BirSe.bg и изберете сред висококачествените ни бижута с естествени камъни.


Защо да изберем гривни от естествени камъни

Как да изберем гривни от естествени камъни

Какви гривни от естествени камъни ще откриете на BirSe.bg

Гривни от естествени камъни за подарък

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!