Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Коледна благотворителна кампания: Да помогнем на Радост и Теди

Коледна благотворителна кампания: Да помогнем на Радост и Теди

Публикувано: 16.12.2015

С настъпването на най-празничния месец от годината с нетърпение планираме семейните сбирки, какви подаръци да подарим, кого да поканим на топла вечеря? Чудесно време за горещо какао в студените зимни дни, увити в топло одеяло с коледен филм или книга под ръка. Сякаш мирът и любовта са плъзнали по цялата земя и разнасят обич и разбирателство. Настъпва и време да бъдем благодарни. Благодарни и състрадателни, защото не всеки е имал нашия късмет да открие спокойствието и щастието в тези, така дългоочаквани, мигове. За някои набавянето на храна за зимните дни е същинско предизвикателство, а други дори нямат покрив над главата си. За тези хора празниците не са свързани с куп положителни емоции, а са просто поредните дни на лишения и борба.


Осъзнаваме ли, че:


  • - Над 50% от обществото ни живее под прага на бедността, докато четете тази статия?
  • - Българският пенсионер трябва да преживява месеца със сума, която се равнява на 10% от заплатата на народния представител?
  • - Докато ние празнуваме, някой друг, някъде там спи на пейка в парка или в някой подлез?

Ти можеш да направиш промяна! Ти можеш да сложиш усмивка на нечие лице! Ти можеш да донесеш щастие в сърцето на човек! Нека да покажем добрина и да помогнем на някого да почувства поне за малко спокойствие и радост. Защото и аз, и ти сме хора - мислим, чувстваме, действаме, можем! Защото всяко добро, хвърлено зад гърба ни се оказва точно пред нас, когато най-малко го очакваме. Научно доказано е, че добрите дела ни карат да бъдем щастливи и социално приети. Чувстваме се част от едно загрижено и дейно общество, помагащо на нуждаещите се, а доброто, което правим се връща с тройна сила към нас.
В духа на тези слова искаме да ви разкажем за благотворителното дело, в което решихме да се включим на това Рождество Христово. Каузата поеха учениците от "Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език" и екипът на BirSe.bg. Със съвместни усилия започна набирането на помощни средства за едно семейство в нужда, към което съдбата не е била благосклонна.
Точно затова ни се иска да споделим късмета си и да възвърнем вярата в доброто и надеждата на тези хора. Защото най-ценното на този свят е да бъдем разбиращи, съпричастни и добри хора. Кампанията ще осъществи целите си чрез екипи, сформирани от Ученическия съвет, както и благотворителна разпродажба на лакомства, приготвени от представителите му. Цялата дейност по събирането на средства има за цел да напомни за усиления труд в работилницата на дядо Коледа, където ние всички се явяваме носители на коледния дух и доброто.
Каузата, в която заедно, и малки, и големи, решихме да се включим, е в помощ на семейството на Светла и Краси и техните прекрасни дечица - Теди и Радост. Всеки, докоснал се до това сплотено семейство, попива неспиращата им обич и желание за борба въпреки трудностите, които животът им е поднесъл. И двете деца в семейството имат рядка генетична болест. Теди е на 14 години, а малката Радост - на 9, и страдат от Детска церебрална парализа (ДЦП). Това е състояние, при което се наблюдават неволеви движения, причинени от мозъчни увреждания в предродовия, родовия и следродовия период.
Лечението е възможно. Голямо значение за изграждането на двигателни умения и за профилактика на деформациите имат кинезитерапията и рехабилитацията. Провеждат се занимания с логопед. Никой не може да предвиди кога и на кого ще се случи тази рядка болест. Застраховани срещу нея няма.
Нашата цел: да облекчим ежедневието на това прекрасно семейство.
Всеки ден те са принудени да носят на ръце своите деца по стълбите до 3-тия етаж на блока. Нужен е ескалатор за стълби, който да смекчи това всекидневно неудобство. За съжаление, този уред е изключително скъп - над 9000 лева. BirSe ще дари 1000 лв за каузата, а Ученическият съвет на Италианския лицей започна дарителска кампания сред възпитаниците на заведението, като още в първия ден учениците събраха над 800 лева! За да може всеки читател да бъде съпричастен към това дело, създадохме няколко начина и вие да зарадвате Теди и Радост:


  • - Поставихме кутия за дарения във фирмения магазин на ул. Граф Игнатиев 26
  • - Представяме Ви дарителски сметки (Дарението Ви може да се извърши само в едната сметка, за да се избегнат банкови такси):

Радост Красимирова Владимирова, (BGN) IBAN: BG07STSA93000021525040 BIC: STSABGSF

Теодор Красимиров Владимиров, (BGN) IBAN: BG74STSA93000021525095 BIC: STSABGSF


  • Дори да нямате възможност да подкрепите финансово каузата, винаги можете да споделите статията, за да достигне до повече дарители.

Цялата инициатива ще бъде заснета, за да покажем на какво сме способни, когато се обединим. Ще можете да видите също и как Вашите средства са оползотворени. Имената на всички дарители ще бъдат посочени в края на видеото, като всеки има правото да бъде анонимен благодеятел.
Както при всяка друга болест и тук от изключителна важност е ранното диагностициране и ранната намеса. Децата страдащи от Детска церебрална парализа могат да имат пълноценен живот и примерите са навсякъде около нас. Просто те и техните семейства имат нужда да им подадем ръка и да ги подкрепим в борбата с този проблем. Защото децата са нашето бъдеще! Защото смисълът на живота е да оставиш живот след себе си! Бъдете добри и ценете дори и най-малкото!Добрият жест и милата дума винаги се връщат обратно! И нека не забравяме да правим добро не само на Рождество Христово!


Ето и обещаното клипче (клик)

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!