Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Лунният камък – магия и мистерия

Лунният камък – магия и мистерия

Публикувано: 09.10.2016

Пръстен с лунен камък

Могъществото на Луната е свързвано с безброй митове и легенди, магии и вълшебства, народни поверия и вярвания. Нейната енергийна сила е един от основните символи в изработката на предмети и бижута още от Древността, на които са приписвани необикновени възможности и свойства.


Лунният камък и неговите свойства


За Лунния камък са известни още наименованията вълче око, рибешко око или воден опал. Още в прастари времена шаманите са го вграждали в магическите си оръдия на труда и са го зареждали на силната лунна светлина. Чрез тези предмети са успявали да провеждат различни лечения, да правят магии и предсказания за бъдещето. С нарастване на Луната са се правели множество любовни магии и именно затова още от Древността лунният камък е познат като камъкът на любовта.


Физическите свойства на лунния камък са: минерал с прозрачен отблясък.


Добивът му се извършва в САЩ, Индия, Мексико, Шри Ланка, Бирма, Бразилия и други страни. Самата му структура представлява разновидност на алакалния фелдшпат, който притежава прозрачно-син цвят.


За кого е подходящ камъкът


Лунният камък е подходящ за романтични и чувствени натури, въпреки че е предпочитан и от много юристи и адвокати, поради поверието, че придава ораторски умения на носещия го. В Астрологията лунният камък заема висока позиция на значение и символика, а за най-подходящ се счита за хората, родени през месец юни.


Пръстен с лунен камък


Мистичните свойства на камъка се свързват с женското начало, сила и енергия. За него се счита, че носи на притежателя си вътрешен мир и спокойствие, щастие, късмет и най-вече любов. Допринася за равновесието на ума, хармонията в душата и баланса в ежедневието на притежателя си спрямо заобикалящия го свят.

Някои вярвания приписват на лунния камък способността да сбъдва желания. Различните видове цветове и оттенъци на лунния камък също стимулират различни енергийни сфери. Така например сребристият на цвят лунен камък облекчава отчаянието и ни дава сила да преминем през трудните изпитания по пътя ни.

Шареният лунен камък подпомага личностното усъвършенстване и израстването на характера.

Лунният камък с цвят на праскова или кайсия засилва енергията, целесъобразността и мъдростта.


Дамски годежен пръстен с камък

За лунния камък отдавна се счита, че притежава и множество лечебни свойства. Носен не само като бижу, но и поставен под възглавницата, той облекчава съня и премахва безсънието, особено в комбинация с Ахат. Счита се, че е много подходящ за бременни жени и дори подпомага лекото преминаване на раждането и встъпването на новороденото в живота и природата. Балансира лимфната система и стимулира почти всички големи жлези в организма, дори премахва излишното подуване и задържане на течности. Затова е подходящ и при продължителното спазване на диети.


Природният стихиен елемент на лунния камък е водата.


Всички зодии, контролирани от водния знак, е подходящо и препоръчително да имат поне едно бижу, съдържащо в конструкцията си лунен камък. Освен всичките си сили, за лунният камък се смята, че притежава и предпазваща енергийна символика. Неговите предпазващи елементи се засилват с нарастването на Луната и отслабват с нейното намаляване. Именно затова, лунният камък придобива най-висока сила на енергийния си заряд, по време на пълнолуние.

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!