Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Пазаруване в онлайн магазин – плюсове и минуси

Пазаруване в онлайн магазин – плюсове и минуси

Публикувано: 14.03.2016

Развитието на обществото, науката и технологиите през годините, е създало нашия съвременен свят на комфорта и удобствата. Сякаш, всяко ново-появило се изобретение или услуга, се прилага в услужливост на човека и забързаното му ежедневие. Всички типични човешки дейности биват улеснявани от напредващите научни и технологични средства. Така например, висенето на опашка в банката се замества с онлайн банкирането, а безцелното разхождане от щанд на щанд в магазина - с уютно сърфиране в нета. Както и всяко нещо на този свят, обаче, пазаруването онлайн има своите плюсове и минуси. Оставяме на Вас да прецените коя от двете категории има по-голяма тежест.


Предимства на онлайн пазаруването


Комфорт и спокойствие - нищо не може да замести уюта на собствения Ви дом пред блъсканицата в магазините. Спокойното сравняване на стоки и услуги, анализирането и оценката на продуктите, са действия, които се вършат много по-лесно от компютъра вкъщи или в офиса, отколкото в натоварените и препълнени магазини. Този плюс на онлайн пазаруването е от изключителна важност през студените зимни дни или навалиците около различните празници.

Спестяване на време - факт е, че за по-заетите хора, пазаруването онлайн е особено важна привилегия. Така, ако нямате необходимото време за безкрайни разходки в избор на дрехи, подаръци и стоки от всякакъв тип - то съвсем спокойно може да го съчетаете със сутрешното кафе в офиса или вечерята вкъщи.

Разнообразие и избор - видовете и естеството на продуктите и услугите в интернет пространството е безкрайно. То обхваща много по-голям обем, от който и да бил мол или търговски център. Затова изборът е в много по-широк спектър и стига човек да знае какво търси - почти винаги може да го намери след обстойно проучване, съчетано с не много инвестирано време и почти никакви усилия.

Спестяване на пари - един от най-големите плюсове на пазаруването онлайн е ниската надценка на стоките и услугите. Така, ако в даден сайт цената на продукт е една, то в магазина отсреща тя е съвсем различна и завишена. Това е една от причините за изключителната популярност на пазаруването по интернет. Освен ниските цени, разнообразни са и начините за заплащане - в брой при получаване, по сметка, чрез карта, чрез пощенски запис.


Недостатъци на онлайн пазаруването


Възможни усложнения и проблеми при доставката - може да се каже, че има известен риск за увреждане на стоката или ненавременна доставка. Тук всеки сам преценява доколко доверие може да се гласува на различните доставчици. За щастие, в България има няколко наложени имена на пазара на доставките, като някои от тях се славят с коректност, бързина и удобство (BirSe.bg работи точно с такива). Но все още има и такива, които биха могли да Ви "скъсат нервите" от чакане, некоректно отношение и унищожаване целостта на стоката Ви. За това ние винаги застраховаме нашите пратки и изпълняваме доставки в рамките на 3 работни дни.

Нереален продукт - може би един от най-големите минуси е разминаването в снимковия материал на даден продукт и реалната му визия. По този компонент пазаруването онлайн губи точки в сравнение с класическото. Както се казва по нашенски: "око да види - ръка да пипне" все още е най-сигурният метод за избиране на качество и стойност на продукта. Това разбира се се неутрализира от нашата опция за преглед на пратката преди заплащането и.

Рискът от измама - за съжаление има и такава опасност. Поръчвате стоката, заплащате я онлайн, а тя никога не достига до Вас. Фалшиви сайтове с фалшиви стоки и множество излъгани хора. Статистиката показва, че дори и Комисията за защита на потребителите е почти безсилна в такива ситуации, ако предварително не сте си направили застраховка за пазаруване по интернет. Важно е винаги да проучите онлайн магазина. Добър показател за качествен сайт е постоянна активност и насищане на ново съдържание. Обикновено фалшивите сайтове са създават и не се подновяват често.

Немарливо обслужване - Поръчвате стока, не сте удовлетворени и се налага да я върнете. И тук започва ходене по мъките с безброй обяснения в писмен вид защо се налага да върнете дадения продукт. Поредното дълго чакане за реакция на куриерските служби и отговор от фирмата изпращач. Особено, когато става въпрос за връщане на заплатената от Вас сума. За щастие нашата политика за връщане на стока в рамките на 14 дневен срок Ви защитава от подобни неприятни емоции. За нас е по-важно да останете с позитивна нагласа към BirSe, отколкото еднократна печалба!

Онлайн пазаруването може да е както чудесно преживяване и удовлетворение, така и пълна какофония, ако не проучите добре откъде и как пазарувате. Нашият съвет е да използвате най-сигурния източник за оценка - Вашите приятели и тяхното мнение. Позовавайте се на мнението на хора, които вече са опитали от услугите на даден сайт, за да сте сигурни в действията си. Защото няма по-сигурна оценка за обслужването от впечатленията на реалните потребители. Друга възможност е да посетите физическия магазин, на който е собственост сайтът. Така лично ще се уверите дали качеството на фирмата отговаря на Вашите изисквания. Независимо дали ще разгледате нашия сайт или ще посетите магазина на BirSe, ще откриете невероятни златни и сребърни бижута, а ако сте фен на красотата и блясъка, ще ви предложим бижута с диаманти и с естетвени камъни. Ако все пак имате желание да пазарувате онлайн, няма кого да попитате за мнение, можете да погледнете и различни отзиви различни потребители в интернет за съответния сайта.


За още полезни съвети - последвайте ни във Facebook и Instagram

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!