Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Правила при съчетаването на аксесоарите

Правила при съчетаването на аксесоарите

Публикувано: 21.03.2016

Бижутата и аксесоарите са завършващия, финален щрих на всяка визия и всеки тоалет. Именно затова при съчетаването им трябва да се спазват някои основни правила, за да се избегне ефектът на "коледната елха".

В зависимост от смяната на сезоните и промяната в модните тенденции, съчетанието на различните аксесоари също се променя. Освен в крак с модата, бижутата трябва да бъдат изключително съобразени и с тоалета и повода, за които са избрани. Никога не комбинирайте изискани и елегантни бижута със спортни тоалети, анцузи и маратонки!


Защо е важно да създадете хармонична визия


Аксесоарите не са просто украшения, те играят решаваща роля в определянето на цялостния ви външен вид. Внимателно подбраните бижута могат да подчертаят вашето облекло, да привлекат вниманието към определени черти и да създадат хармоничен баланс. От друга страна, несъответстващите аксесоари могат да нарушат потока на вашия стил, намалявайки въздействието на внимателно подбраното ви облекло. Като разбирате значението на съчетаването на аксесоари, можете уверено да подберете външен вид, който да направи трайно впечатление.


Основни правила при съчетаването на аксесоари


Комбиниране и съчетание на пръстените


Пръстените са едни от най-коварните аксесоари, поради голямата вероятност от прекаляване с присъствието им като част от цялостната визия. Не е препоръчително да носите повече от три пръстена, особено ако са от по-масивните изработки. Освен че не е естетически приятно за окото, носенето на повече пръстени е и доста некомфортно.

По правило пръстените се съчетават с колие/медальон. Ако колието е пищно и екстравагантно, цветно или бляскаво, то съвсем спокойно можем да си позволим пръстен от същата изработка и дизайн.

Случаите, в които можем да си позволим еднакви гривна, колие и пръстен, са, когато те са от нежна и фина изработка на детайлите, не се натрапват на окото и се допълват един друг. Такива са например подбраните комплекти, включващи в дизайна си нежен камък или минималистични, специфични елементи.


Присъствието на гривните


Гривните са единственият аксесоар, с който спокойно може да прекалите (и тук нека да благодарим на Индия, която е запознала света с изкуството в носенето на гривни!). Особено актуално е да наредите няколко вида масивно изработени гривни на едната и ръка, като обаче не си позволявате пищно колие. Гривните и обеците винаги трябва да бъдат съобразени според визията и дизайна си. Изключително красиво и естетически издържано е подбирането на няколко гривни в комбинация с висящи обеци и никакви пръстени или колиета. Нежните и фини гривни пък са прекрасен повод за носенето и на един-два пръстена, съобразени с дизайна на самата гривна.


Колиетата - част от визуалния ансамбъл


Най-основното правило при избирането на колие е деколтето на тоалета, с което ще бъде съчетано. Изрязаните деколтета не винаги изискват пищно колие - напротив! Понякога е много по-добър изборът на висящи обеци за разголеното деколте и никакви висулки по врата.

Обратното пък е с прибраните деколтета и високи яки - те изискват задължително присъствие на колие. Особено модерни в момента са пищните и ексцентрични колиета, изработени от масивни камъни, съчетани с високи якички от фини материи.


Комбиниране на обеците


Изборът на обеци е най-важната стъпка в подбора на аксесоарите. Те не само представляват гилдията на аксесоарите, но и са елементът, който подчертава лицето на всяка дама. Освен съобразени с визията, обеците трябва да бъдат в хармония с формата и чертите на лицето, които са индивидуални за всеки човек. (вижте статията за това как да подберем обеци според формата на лицето ни).

Големите и екстравагантни обеци са много подходящи за носене с няколко гривни само на едната ръка и без колие по врата.

Най-важното нещо при комбинирането на различните бижута е да са хармонизирани с вътрешното ни усещане за естетизъм. Всеки човек има различен вкус и различно виждане за модата. Именно затова и бижутата са еволюирали в неизмеримо големи количества на разновидности и видове, в които всеки може да открие и припознае себе си. Няма нищо по-красиво от личния стил на човека, който той сам е създал и изградил за себе си.


За още полезни съвети - последвайте ни във Facebook и Instagram

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!