Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Родолит - камъкът на страстта

Родолит - камъкът на страстта

Публикувано: 31.10.2022
Дамски висящи обеци с родолит

Родолитът, като много други скъпоценни и полускъпоценни камъни е познат още от древността. И това не ни учудва. Имайки предвид красивия розов цвят, завладяващия блясък и енергизиращата сила, които притежава той заслужено заема мястото си в сърцата и произведенията на бижутерите. Бижутата с Родолит, които ще откриете при нас са изключително подходящи за официални събития и специални поводи. С тях не просто ще преобразите визията си, но и ще привлечете всички погледи в стаята. Преди да ви разкажем повече за тях, нека обърнем внимание и на самия камък.


История и характеристики на камъка Родолит


Познат още на древните римляни, Родолитът е бил високо ценен не само като красив камък за накити и украшения, но и като мощен амулет за любовни проблеми. Те вярвали, че поставен на видно място като брошка или колие той ще привлече сърцето на бъдещия спътник в живота на притежателя си. В Древна Елада пък, смятали камъка за символ на страстта. Въпреки че името му произлиза по-скоро от външния му вид, отколкото от метафизичните му свойства. В превод от гръцки името Родолит означава "розов камък", абсолютно заслужено имайки предвид невероятния малинов оттенък на естествения Родолит. Според някои изследователи името му може да се преведе и като "камък на розата", което отново е свързано с външния му вид.

Интересното при него е, че до 1959 г. той не е бил класифициран като самостоятелен естествен камък. Причисляван към Гранат и объркван с Рубин, Родолитът е бил разпознаван само от опитните майстори на ювелирното изкуство.

Родолитът е сравнително твърд камък, 7 по скалата на Моос, което го прави предпочитан от бижутерите. Цветът му варира от розов до розово-лилав без кафеникави нюанси, каквито са характерни за Граната. За разлика от Рубина пък, Родолитът пречупва светлината по различен начин, "показвайки" само една пълноцветна дъга.


Какви видове Родолит съществуват


Дамско колие с родолит

Естествения Родолит е изключително рядък и затова не можем да кажем, че разнообразието от видове е огромно. Все пак, условно можем да отбележим няколко вида Родолит, в зависимост от преобладаващия нюанс на камъка.

● Розов Родолит;

● Розово - лилав Родолит;

● Малинов Родолит;

● Ягодов Родолит (един от най-редките и най-ценните).

Най-разпространени са розовият и розово-лилавият Родолит с характерния стъклен блясък. Независимо от нюанса, който преобладава имайте предвид, че Родолитът се отличава със своята кристалност. Ако ви предложат камък с мътен или кафеникав оттенък, то можете да бъдете сигурни, че не става дума за "камъка на страстта".


Метафизични свойства на камъка Родолит


Освен камък на страстта, Родолитът е известен и със способността си да успокоява. Често камъкът се използва при медитация, и пречистващи и възстановяващи сеанси. Дори нещо повече, той е един от полускъпоценните камъни, които все по-често намират място в интериорния дизайн. Неслучайно, бижутата с Родолит са предпочитан подарък за годишнина от сватбата. От една страна запазват и поддържат страстта между съпрузите, а от друга намаляват стреса и внасят спокойствие във връзката и семейството. Бижутата с Родолит са много подходящи за бизнес дамите - повишавайки увереността и намалявайки напрежението, тези накити ще им помогнат при вземането на отговорни решения. Някои литотерапевти твърдят, че камъкът има благотворно влияние върху нервната система, оказвайки седативен ефект. Може да способства подсилването на имунната система и предотвратява респираторни заболявания. Често препоръчват камъка на страстта на бременни жени, като целта е да се намали дискомфорта в таза и да се улесни раждането.


Зодиакални знаци свързани с Родолит


Розовия цвят на Родолита несъмнени се свързва със зодиите, черпещи силата си от огнената стихия. Представителите на Овен, Лъв и Стрелец със сигурност ще бъдат привлечени от "камъка на страстта". Имайки предвид, че самите те са изключително страстни, Родолитът ще им помогне да насочат енергията си в правилна посока. По-важната метафизична характеристика на Родолита за тях обаче е спокойствието, което носи. Подвластни на Марс, представителите на огнените зодии са винаги готови за следваща битка и борба с несправедливостта. Родолитът ще им помогне за взимането на по-трезви решения и успокояване на емоциите. Бижутата с Родолит са подходящи и за останалите зодиакални знаци, тъй като камъкът подсилва положителните черти, които носим. Разбира се, най-голямо въздействие Родолитът ще окаже върху огнените зодии, но това не означава, че останалите от тях не могат да се насладят на красотата му.


Какви бижута с Родолит ще откриете на BirSe.bg


Селекцията бижута с Родолит, която подготвихме за нашите клиенти е наистина зашеметяваща. Спецификите и изяществото на бижутата с Родолит, предполагат използването му като украшение за специални поводи (абитуриентски бал, сватба, годишнина, рожден ден) или важни делови срещи. Селекцията на сайта ни отразява точно това. Изберете вашия модел сред предложенията ни за сребърни обеци с Родолит, сребърни висулки с Родолит или сребърни пръстени с Родолит. Сребърните пръстени с Родолит са изключително подходящи като подарък за годишнина от сватбата. Обеците с Родолит пък, биха зарадвали еднакво както бизнес дамите, така и бъдещите абитуриентки. Прибавете този невероятен естествен камък към колекцията си с бижута или зарадвайте любим човек, подарявайки му бижута изпълнени със страст.


Как да се грижим за бижутата с Родолит


Дамски пръстен с родолит

Уникално красиви, сребърните бижута с Родолит не са особено претенциозни от гледна точка на поддържането им в перфектен вид. Естественият камък, използван при тях е сравнително твърд, което означава, че не се надрасква лесно, но все пак е добре да бъде защитен. Ще отбележим само най-важните точки при грижите за бижутата с Родолит, които да вземете предвид, за да изглеждат накитите ви винаги невероятни.

● Винаги, когато не ги носите съхранявайте накитите в специална торбичка или кутия за бижута, и то отделно. В краен случай можете да го завиете в мека кърпа, това ще защити от надраскване не само камъкът, но и среброто.

● Не впръсквайте парфюми директно върху бижутата.

● Пазете бижутата от излагане на резки температурни промени.

● Ако решите да ги почистите сами, използвайте само вода и мека кърпа. Ние от BirSe ви съветваме да потърсите услугите на специалист, но ако се наложи да ги почистите самостоятелно, избягвайте всякакви химикали и абразивни препарати.

Неслучайно "камъкът на страстта" е сред любимите полускъпоценни камъни на бижутерите. Не изисква специални грижи и е невероятно красив - перфектната комбинация за създаване на ювелирни шедьоври.


История и характеристики на камъка Родолит

Какви видове Родолит съществуват

Метафизични свойства на камъка Родолит

Зодиакални знаци свързани с Родолит

Какви бижута с Родолит ще откриете на BirSe.bg

Как да се грижим за бижутата с Родолит

Последни статии
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Бижута с букви - когато името има значение
Бижута с букви - когато името има значение
21.03.2023
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!