Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Сребърни и златни ключета – тематична бижутерия и символика

Сребърни и златни ключета – тематична бижутерия и символика

Публикувано: 03.05.2016

Сребърни и златни ключета

Всяко изкуство има своите основни черти и символи. Символи, които описват значението на нещата, в които вярваме, които сме преживели и към които се стремим.

В бижутерията темите, върху които се изработват аксесоарите са много и разнообразни. Като пример ще посочим символите за вяра, надежда и любов (кръстче, котва и сърце), за късмет (детелинка), за щастие (безкрайност), за любов (сърце) и много други.

В настоящата статия имаме за цел да ви запознаем със значението и символиката на така популярните златни и сребърни ключета. Изработват се във всякаква форма - колиета, висулки, обеци, брошки, които изглеждат изключително стилно и намират приложение в почти всяка елегантна визия.


Интересни факти и символики свързани с ключа


Интересен факт от историята е, че първите създатели на ключа и ключалката са древните египтяни. Ключарството било рядък и трудоемък занаят, който владеели само майсторите в Египет, Вавилон и Китай.


Ключът като символ на властта и могъществото


Връчването на ключ е символ на предаване на властта в ръцете на един човек. Вярва се, че имайки знанията и силата на управляващ, притежаващият ключ ще може да намери път към всяко решение, всяко постижение и всеки човек.


Ключът като символ на познанието


Функцията на ключа да отключва и най-тежката врата символизира силата му да отприщи познанията и силата на ума дори в най-сложните научни направления. Тази енергийна символика е насочена към развитието на човека в интелектуална посока и неговата реализация като любознателен и буден ум, водещ човечеството към прогрес.


Ключът като символ на независимостта и свободата


Тук смисълът на ключа е пределно ясен - отваря врати, следователно - отваря безброй пътища към неизвестното и просторно бъдеще. Притежателят на ключ сам държи в ръце силата на своята воля и желание за преминаване напред от настоящата точка до необятното бъдещо положение на личността.


Ключът като символ на любовта


Ключът от сърцето на любимия човек не се дава лесно. Той трябва да се заслужи чрез доверие, отдаденост, всеотдайност и любов. Затова и бижутата във формата на ключе, подарени от любим човек, са изключително специални и лични. Те символизират сближаването на двойката и тяхната вяра в бъдещето на отношенията им.


Ключът като символ на щастие и благоденствие


Тук функцията на ключа е да води към доброто и новото начало, което предстои. Вчера е минало и няма да се върне, но утрешният ден крие надежда за по-добро развитие, повече осъществени мечти и повече щастие. Идеите за поднасяне на такъв тип бижу, които можем да Ви дадем са ориентирани и към двата пола.

Ако избирате подарък за момиче или жена, е хубаво да съчетаете ключето с интересна верижка или гривна, върху които да може да се сложи висулката. Ако пък желаете да направите символичен жест към мъжката половина - ключето да е изчистено, без натрупване на мотиви и наличие на камъни, може да е поднесено върху стилна картичка или кутийка. Най-важното при поднасянето на подарък или при избирането на лично бижу за нас самите е любовта и вниманието, които отделяме на детайлите.


За още полезни съвети - последвайте ни във Facebook и Instagram

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!