Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Сребърните лъжички – впечатляващ подарък за кръщене

Сребърните лъжички – впечатляващ подарък за кръщене

Публикувано: 20.04.2017

Чуйте запис на цялата статия тукОсновните идеи за подаръци за кръщене са свързани с идеята за нов живот, вяра и пречистване на душата от всяко зло (кръстчета, ангелчета, Богородици). Ако обаче искате да впечатлите всички и да сте по-оригинални в своя избор за подарък, Ви препоръчваме да се запознаете със символизма на сребърните лъжички и тяхното значение.


Сребърни лъжички - впечатляващ подарък


Такъв тип подарък би бил подходящ не само за кръщене, но и за рожден ден, погача, изписване на новородено и всякакъв тип детски празненства. Идеята за сребърните лъжички за подарък се носи още от старите бабини поверия. Те гласят, че детето задължително трябва да бъде захранено със сребърна лъжичка, заради невероятната сила на среброто и способността му да засилва имунната система. Медицинската сила на среброто като благороден метал е многофункционална и ефектна. То има силно антибактериално и пречистващо действие, благодарение на което в Древни времена са пречиствали водата, за да може да се пие.


сребърна лъжица


Именно и до ден днешен лекарите по цял свят съветват майките да хранят децата си и особено бебета със сребърни лъжички, тъй като те елиминират всички бактерии и микроби, които може да погълне детето с храната. Затова такъв тип подарък би бил не само елегантен, но и безкрайно практичен, особено ако е съчетан в комплект от няколко сребърни прибори.


Персонализирай подаръка


Изключително личен и емоционален би бил подарък сребърна лъжичка с гравирано послание за притежателя ѝ. Среброто като метал и формата на лъжичката позволяват свободно гравиране не само на инициали или имена, ами дори и на цели изречения, които да останат запазени във времето. Лъжичката може да бъде поднесена в красива винтидж кутия или нежна дантелена торбичка, които да отразят максимално красотата и блясъка ѝ. Друг огромен плюс на такъв подарък е, че остава за десетки години напред. Той ще бъде предаван от поколение на поколение и ще бъде винаги запазен в най-добрата си форма, поради факта, че среброто е устойчив благороден метал.


сребърни лъжици за деца


Какво означава да подариш сребърна лъжица


В много западни култури е традиция да се подаряват цели сребърни сервизи и комплекти от прибори, които се предават по наследство и стойността им расте с всеки изминал ден. Не само моралната и емоционална стойност, но и реалната им цена. А каква по-хубава инвестиция от ценна семейна реликва?

Подаряването на сребърна лъжичка се счита за проява на висш аристократизъм и благородство, тъй като по време на Средновековието и Възраждането само най-богатите семейства са имали възможността да притежават такъв вид ценности. Именно заради многобройните се плюсове сребърните лъжички са сигурен избор и абсолютен хит сред идеите за подаръци.

С такъв подарък може да сте сигурни, че присъствието Ви ще бъде запомнено, а жестът и вложените мисъл и емоция ще бъдат оценени.

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!