Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Видове лица и подходящите за тях обеци – как да подберем правилно аксесоарите според формата на лицето ни?

Видове лица и подходящите за тях обеци – как да подберем правилно аксесоарите според формата на лицето ни?

Публикувано: 05.03.2016

Чуйте запис на цялата статия тук


Бижутата са най-предпочитания аксесоар сред жените, а дори и сред мъжете. Колкото и странно да звучи, носенето на бижута също се подчинява на правила, свързани с това как да изглеждаме по-добре спрямо собствените характеристики на тялото ни. По-конкретно ще се спрем на обиците като аксесоар, който може да допълни перфектно визията ни до постигане на безупречни резултати. Според проучвания красотата е чиста математика и определена симетрия придава привлекателност на лицата ни.

Както различните видове прически се разпределят в групи за различните форми на лицата на жените, така и златните обеци също имат категоризация в тази област. Формите на лицето биват седем на брой и всяка от тях има определени характеристики, които могат да бъдат подчертани или замаскирани чрез подходящо подбран чифт обеци.


Видове лица според формата


Овално лице


Овалното лице е с нежна закръглена форма, стеснено в скулите и леко разширяващо се в областта на слепоочието. Височината на лицето е по-голяма от неговата широчина. Този тип лице се смята за пропорционално-идеално. За да Ви помогнем да придобиете по-точна представа, Ви предлагаме следната листа на известни личности с такава форма на лицето: Джулия Робъртс, Синди Крауфорд, Шарън Стоун, Ума Търман, Меган Фокс и други.

Такъв тип лице може да си позволи почти всякакви волности в носенето на обеци, но тези, които биха го подчертали най-добре са халките, големи, квадратни и във формата на сълза обеци. Препоръчваме да избягвате висящите продълговати обеци, които биха издължили лицето Ви още повече. Пример: Дамски сребърни обеци


Кръгло лице


Този тип лице се откроява със закръглена брадичка и голямо разстояние между позицията на скулите и нивото на ушите. Характеризира се с малка разлика между височината и широчината на формата си. Известните личности с такава форма на лицето са: Кейт Уинслет, Дрю Баримор, Кристина Ричи, Ингрид Бъргман, Селма Хайек и други.

Жените с подобна форма на лицето би следвало да избягват златни обеците във формата на малки топчета или халки. За тях по-подходящи са модели, които ще удължат цялостната визия и ще съставят лек ъгъл на пречупване на кръглото лице. Този ефект се получава чрез избор на дълги обеци, тип висящи или такива с продълговата или правоъгълна форма. Нашето предложение е следното: Висящи дамски обеци


Правоъгълно лице


Характерно за този вид лице е тясната брадичка и високо чело. При него разстоянието между слепоочията се доближава като размер до разстоянието между двете скули. Така получените пропорции образуват фин и мек овал на формата на лицето. По-известните личности тук са: Сара Джесика Паркър, Джанет Джаксън, Ники Тейлър, Кърсти Али, Гуинет Полтроу и други.

Тук препоръчваме да избягвате висящите или плоски обеци и да наблегнете на тези с триизмерна форма на изработката. Релефните и масивни предложения, които да оформят повече пълнотата на лицето Ви: Дамски златни обеци - козуначета


Квадратно лице


За хората с такъв тип лице са отличителни ясно изразените и прави черти между слепоочието и брадичка, характеризиращи се с паралелни линии. Такива са лицата на: Парис Хилтън, Деми Мур, Сандра Бълок, Хелена Бонъм Картър и други. Тук трябва да се избягват обици с квадратна форма и да се наблегне на големи кръгли обици, във формата на капка или сълза, с различни видове фигури и висулки: Дамски сребърни обеци - капки


Триъгълно лице


Характерното тук е доминирането на брадичката като основен елемент на фигурата и стесняване при слепоочието и скулите. Тук най-изтънченият представител е Виктория Бекъм, чиито нежни черти определено се открояват на фона на всички останали. За тези лица препоръчваме овални или кръгли обици, които биха омекотили по-заострените черти на лицето като Ви съветваме да избягвате прекалено дългите, висящи обици.


Сърцевидно лице


Този тип лице се откроява широко чело, леко стеснени скули и фина, изнежена брадичка. Бузите са по-тесни в сравнение с разстоянието от скалпа до веждите. Широчината варира от по-голяма в горната част до много стеснена в долната. Известните дами, подбрани в тази категория са: Дженифър Анистън, Клаудия Шифър, Мишел Пфайфър, Линда Евангелиста и други. Тук малките и къси обици не са подходящи. Препоръчваме продълговати, висящи обици с по-широка долна част на изработката, която да компенсира стесняващото се при брадичката лице:


Диамантено лице


Тук наблюдаваме равенство между широчината на скулите и челото. Този тип лице съчетава в себе си овал и сърце. Най-характерните черти при този вид са изпъкналите скули. Известните личности в тази категория са: София Лорен, Катрин Хепбърн, Никол Кидман и други. Съветите тук са отново за избягване на прекалено дългите обици и наблягане на тези с по-широка долна част:

Правилата за носене на обици помагат на всички нас да придобием желания ефект за по-добра визия. И все пак искаме да Ви посъветваме, независимо от изброените по-горе факти, да вярвате на собствената си, неоспорима преценка за това кое Ви харесва най-много с кое се чувствате красиви, комфортни и щастливи. Защото никой не Ви познава по-добре от самите Вас и само Вие знаете кое е най-подходящо за Вашата уникална и неповторима визия. Затова и екипът на Birse е подбрал възможно най-богатата колекция от форми и дизайни, в която всеки човек може да открие частица за себе си.


За още полезни съвети - последвайте ни във Facebook и Instagram

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!