Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Златните Богородици - За кои поводи са най-подходящият подарък

Златните Богородици - За кои поводи са най-подходящият подарък

Публикувано: 02.07.2016

Силата на вярата и добротата са едни от най-мощните символи в историята на света. И до ден днешен тези добродетели са високо оценявани в ценностната система на обществото. Именно затова бижутерийните компании масово произвеждат основните знаци на вярата - кръстчета, Богородици, ангелчета, Христос и разпятието му. Но не само християнските символи са познати сред бижутата. Изключително популярни са и окото на Аллах, ръката на Хамса, броениците, червеният конец и много други.

В символите успяваме да открием нещата и силите, в които вярваме. За някои това са кръстчетата, за други синьото око против уроки, за трети - знакът за мир, безкрайност и т.н.


Златен синджир с висулка Богородица


Златна Богородица - стилен и значим подарък


И тъй като християнската вяра предполага множество празници, чествания и ритуали, които човек извършва през живота си, ние Ви предлагаме идеи за кои от тях може да използвате като подарък златна Богородица.

Както всички знаем Пресвета Богородица е майката на Исус Христос. Тя е най-почитаната светица в Християнството и Католицизма, както и една от трите съвършени жени в Исляма. Много хора вярват в могъщите способности на образа на Дева Мария, която е способна изцелява и да дава сила. Затова и изобразяването на лика ѝ е така широко разпространен.


Поводи, подходящи за подарък Богородица


Един от първите празници в живота на човек е неговото раждане. Тогава е характерно да се правят едни от най-значимите и символични подаръци, въпреки че току що появилото се на бял свят бебе не разбира нищо. Именно идеята, че този подарък ще бъде запазен до съзряването на човека като възрастен, му придава такава тежка емоционална натовареност. Затова и златната Богородица се явява чудесна идея за подарък за новородено, който може да поднесете на родителите му в деня на самото раждане или като дар при изписването. Най-открояващата се символика тук е образът на Дева Мария като майка, като даряваща живот светица и закрилница.

Друг повод, за който този избор е безкрайно подходящ е Погачата - празненство на 40-тия ден от раждането, отново по християнски обичай и поверие, свързано с едно от основните числа в Библията - 40. С раждането на нов живот ритуалите се нижат един след друг, а идеите за оригинални подаръци трябва да са винаги на дневен ред, ако искаме да оставим нежна емоция в празнуващите.

При кръщенето също е възможно да изберем златна Богородица, която освен силата на вярата може да интерпретира и идеята за очистване от греховете (какъвто всъщност е самият ритуал по кръщаването), поради непорочността на Дева Мария.


Златна богородица


Златната Богородица би могла да бъде чудесен жест и към наш близък или познат, който има рожден ден. Разбира се, хубаво е да се съобразим дали човекът е вярващ, но почти винаги жестът е високо оценен. С такъв подарък може да пожелаем на празнуващия този символ да го пази и да му дава сила във всяко начинание, с което се захване.

За сватба също можем да ползваме такъв тип подарък, като може да изберем не само бижу, но и истинска икона или някакъв вид скулптура с лика на Дева Мария, която да пази новото семейство. Такъв вид жест би могъл да е като щрих на нещо по-голямо или по-различно според Вашите лични предпочитания и разбирания за подарък за сватба.

Последните два повода, за които Ви препоръчваме такъв избор на подарък, са завършването на гимназия (балът) или дипломирането във висше учебно заведение. И тук символиката е очевидна - новият път, предпазването от лошото, силата и волята на духа на човека.

Сами се уверихте, че Златната Богородица е един наистина скъп подарък, който ще зарадва всеки получател. Освен символика, този медальон ще добави и елегантност. Ако желаете да направите подаръка още по-хубав, то може да добавите и един красив златен синджир, който ще допълни Богородицата. Направете един подарък, който ще остане запомнен и ще носи спомена за вас.

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!