Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Златни гривни за бебе - на какво да заложим ?

Златни гривни за бебе - на какво да заложим ?

Публикувано: 17.10.2022
Детска златна гривна

Златните гривни за бебе са едни от най-предпочитаните подаръци за малките дами и господа през последните години. От една страна златните гривни за бебе са подходящи за всеки повод, а друга златото е подарък, който не губи стойността си, дори и след години.

За да бъде обаче подаръкът ви практичен и полезен, е добре да имате предвид някои особености при избора на златни гривни за бебе. Днес на пазара се предлагат всякакви видове златни гривни за бебе, но за съжаление не всички са подходящи за невръстната детска възраст. Ето защо, ние от BirSe подбрахме модели златни гривни за бебе, които се отличават с безкомпромисно качество, и са съобразени с възрастта на бъдещия си притежател.

Започваме с един от най-предпочитаните модели златни гривни за бебе, а именно моделите с червен конец.


Защо да изберете златни гривни за бебе с червен конец


Златните гривни за бебе с червен конец са първият избор не само на родителите на мъничето, но и на кръстниците и гостите. Освен, че са подходящи за малката бебешка ръчичка, защото самата връвчица се регулира, този вид златни гривни за бебе предлагат огромно разнообразие от модели.

Една от най-важните причините за избора точно на тези модели златни гривни за бебе обаче е символиката, която носят. По стара българска (и не само) традиция червеният конец е свързван с предпазване от "зли очи" и уроки. Още в миналото на новородените, независимо от пола, се връзвала червена връвчица или се закачала на люлката, в която детето спи, за да го пази от урочасване. Днес златните гривни за бебе с червен конец успешно играят тази роля. Дори нещо повече, златните гривни за бебе с червен конец са едновременно талисман, красив накит и персонален подарък.

Това е втората основна причина, поради която златните гривни за бебе са толкова предпочитан подарък. Златните гривни за бебе лесно могат да бъдат персонализирани. Избирайки моделите с плочка, върху нея може да бъде гравирано името на детето, инициали или рождената дата.


Какви златни гривни за бебе ще откриете при нас


В зависимост от целта на подаръка, който искате да направите в нашия онлайн магазин ще намерите огромно разнообразие не само от орнаменти и детайли, но и от видове златни гривни за бебе.

Ако търсите гривнички, които бебенцето да носи докато е още съвсем мъничко, ви препоръчваме златните гривни за бебе с червен конец. Както споменахме, златните гривни за бебе с червен конец лесно се регулират спрямо бебешката ръчичка, а самата червена връвчица ще предпазва от уроки. Подбрали сме модели златни гривни за бебе с червен конец, които са подходящи за различни поводи от живота на мъничето. А ако изборът на златните гривни за бебе не е свързан с определено събитие, можете да направите подаръка персонален, избирайки златни гривни за бебе с естествени камъни, буквичка или специален символ.

Другият вариант, на който доста от нашите клиенти се спират, са гривни, които детето да носи след време или да останат мил спомен за специален повод или празник. Такива са "твърдите" и "меките" златни гривни за бебе. Да, наясно сме, че висулките по-често влизат в ролята на "бижута за спомен", но гривните имат своя собствена символика, която никое друго бижу не може да замени. Пълният кръг, който описват тези видове златни гривни за бебе се свързва с пожеланието за неспирно движение напред (успех) и съвършенство.


За какъв повод са подходящи златните гривни за бебе


Имайки предвид, че златните гривни за бебе са един от най-избираните подаръци, когато става дума за бебе, то е добре да съобразите не само модела, но и тематиката на празника. За разлика от златните обеци, които са подходящи предимно за момиченцата, златните гривни за бебе са универсални за двата пола. Единственото, което би могло да се смята за "по-момичешко" при златните гривни за бебе, са моделите с камъни, но и там нещата са по-скоро субективни.


Златни гривни за бебе за Кръщене


Един от най-честите поводи, за които родителите или кръстниците избират златни гривни за бебе е Светото Кръщение. По традиция кръстникът трябва да избере кръстче за бъдещия си кръщелник. Златните гривни за бебе с кръстче стават все по-предпочитани от кръстниците, защото лесно се поставят по време на самия ритуал и няма опасност детето да ги дръпне или скъса.

Ако не сте в ролята на кръстник, а един от желаните гости на Кръщенето, заложете на златни гривни за бебе с плочка. На тези модели златни гривни за бебе можете да гравирате датата на Светото Кръщение или инициалите на детето. Златните гривни за бебе с ангелче също са чудесна идея.


Златни гривни за бебе за Погача и Прощъпулник


Погачата и Прощъпулникът са специални поводи, които се отбелязват веднъж в живота на всеки човек. Това ги прави едновременно много вълнуващи и много лични. Златните гривни за бебе, на които да заложите за тези поводи е добре да отразяват точно тези емоции.

Златните гривни за бебе за Погача могат да бъдат с детайли символизиращи различни пожелания - детелинка (късмет), кръстче (здраве), сърце (обич) и т.н.

Златните гривни за бебе за Прощъпулник най-често се избират с бебешко краче или буквичка.


Златни гривни за бебе за Първи рожден ден


Детска златна гривна с плочка и ангелче

Първият рожден ден е един от най-специалните поводи не само за мъничето, но и за родителите. За разлика от останалите празници и събития в живота на малчугана, когато е добре да съобразите тематиката, тук имате възможност да развихрите въображението си. Златните гривни за бебе, подходящи за този повод са безброй много, но едни от най-предпочитаните са:

- Моделите с плочка, на които да гравирате името, инициалите или датата на събитието;

- Моделите със символи свързани с късмет, любов, щастие, здраве;

Освен всички тези предложения, поводът позволява да изберете и гривни, които да комбинирате с подарък за майката. Напоследък все по-модерни стават гривните със знак за безкрайност, сърце или буквички, които се подаряват на мъничето и на майката.

Независимо от повода или модела, които сте избрали, не забравяйте да обърнете внимание на качеството на бебешките гривни. Винаги се доверявайте само на доказани магазини и бижутерии, защо безопасността на мъничетата е на първо място.

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!