Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Бижутата, вдъхновени от животни – част 2

Бижутата, вдъхновени от животни – част 2

Публикувано: 08.03.2016

В първата част на статията Ви запознахме с бижутата, вдъхновени от животни и тяхното енергийно поле. Разгледахме символите, които носят със себе си лебедът, лъвът, пеперудата и слонът. Във втората част също ще опознаем силната енергийна мощ на други видове животни и насекоми, които са изключително популярни в Източните култури и най-вече - Фън Шуи.


Бижута под формата на животни от BirSe.bg


Много хора избират да носят бижута под формата на дадено животно, защото смятат, че въплъщават качествата, които притежават изобразените животни. Освен символични, тези бижута са също и изключително стилни, стават все по-модерни. Бъдете сигурни, че ще останете забелязана, благодарение на златна висулка или нежно колие с изобразено животно.

Нека разгледаме и различни бижута под фомата на животни и какво символизират те.


Бижутата във форма на жаба и техният символизъм


Енергийното поле на жабата и нейната символична характеристика носят корените си от Древен Китай, където наименованието на жабата произлиза от името на богинята Нюва (създателка на човека). Жабата се счита за покровител на душевната сила и красота, както и на женската плодовитост. Освен тези си значения, се вярва, че носи късмет в бизнес сделки или начинания с пари. Символ на безсмъртие и несметни богатства, жабата е изключително характерен елемент в източните вярвания.

Ако изберете бижу във формата на жаба, то със сигурност си гарантирате късмет както във всяко бизнес решение, така и в личния, семеен живот. Жабата е свързвана с началото на човека и му дава сила във всеки един аспект от живота.


Символичният заряд на бижутата във форма на калинка


Нежните калинки са, може би, едно от малкото любими насекоми на човека. С красива окраска и фини крилца тя символизира добротата, чистотата, щастието и любовта. В източните култури се смята, че калинката кацнала на рамото ни и отлетяла, ще стигне до нашия любим човек, и ще го доведе при нас. В Ирландия пък, символът на калинката се свързва със защита и сигурност. В българските народни традиции калинката е дълбоко обвързана с любовта, брака и пътят на девойката с избраника на сърцето ѝ.

Избирайки бижу във формата на калинка, Вие показвате нежност, доброта, обич и чистота.


Бижута във формата на водно конче и тяхното енергийно значение


Символът на водното конче се свързва с този на пеперудата - промяна, развитие, красота, ефирност, свобода и щастие. Също така, то носи енергия на мир, смиреност, пречистване и синхрон. Краткият му живот показва сливането на природата във всичките ѝ елементи - ражда се във вода, излюпва се на земята, живее във въздуха. Преминава през всички форми на развитието си, както посестримата му - пеперудата, за да се роди едно красиво и нежно създание, символ на чистотата и духовното прераждане.

Бижутата във формата на водно конче Ви гарантират енергия за успокоение, мир и щастие. Поглед към доброто и духовното в самите нас и ясна преценка за това къде сме и къде искаме да бъдем.


Безкрайната сила и мощ на бижутата във формата на делфин


Делфинът е един от най-мощните символи на водната стихия. Той носи заряда на успеха, развитието, устремеността и скоростта. От дълбока древност моряците са взимали символи във формата на делфини на борда на корабите си, защото вярвали, че той ще им донесе успешно плаване. По-късно, дори са изработвали плавателните си съдове с нос във формата на делфин, реещ се из морските вълни.

С бижу във формата на делфин, Вие си създавате енергийно поле на скоростно мислене и успешна реализация. С лекота ще успеете да анализирате всяка ситуация и да събудите интуицията си.

Изключително актуални и модерни, бижутата във формата на различни животни са не само красиви и естетични, но и енергийно заредени. Те са прекрасен жест и внимание за подарък на Ваш близък, а дори и за самите Вас. На BirSe.bg ще откриете голямо разнообразие отбижута с изобразени животни, независимо дали търсите златна висулка за вашето дете или сребърно колие за любимата жена, ние сме сигурни, че ще откриете перфектния аксесоар, който ще допълни всеки стил. Търсите златно бижу или сребърно, със сигурност ще откриете огромното разнообразие на бижута с животни.


За още полезни съвети - последвайте ни във Facebook и Instagram

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!