Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Бижута с букви - когато името има значение

Бижута с букви - когато името има значение

Публикувано: 21.03.2023
Бижута с букви 1 - мнения
Бижута с букви - научете повече


За разлика от древността, когато накитите са имали по-скоро сакрална функция, днес те са един от красивите начини за себеизразяване пред света. Винаги ги избираме по наш вкус и според личните си предпочитания, защото накитите ни дават възможността да покажем кои сме ние. Бижутата с букви подчертават всичко това, персонализирайки в още по-голяма степен всяко колие, пръстен или гривна, които сме избрали от този вид.

Ето защо на BirSe.bg ще откриете огромно разнообразие от златни и сребърни бижута с букви, подходящи за всеки вкус - с камъни, семпли, различни размери на буквичката, както и бижута с букви, гравирани по ваш избор.


Каква е символиката на бижутата с букви


Бижутата с букви първоначално са се появили, изпълнявайки функцията на талисман. Това ще рече, че избирайки бижута с букви (най-често първата) от вашето име, накитът ще ви носи късмет и успех. Разбира се, тук се включва и желанието за подчертаване на името, което носите. Само допреди няколко години, външният вид (дрехи, прически) е бил строго контролиран и въвеждан в рамки, затова бижутата с букви (като отличителен белег) изживяват истински разцвет. Днес изборът на бижута с букви от личното ви име е по-скоро израз на гордост и привързаност към името, отколкото отличаваща се черта. Ето защо бижутата с букви са често избиран подарък от баба/дядо към внучето, носещо името им. В тази роля бижутата с букви са символ на традицията и приемствеността на поколенията.

Бижутата с букви могат да бъдат и символ на любов. Влюбените двойки избират бижута с буквите на половинките си и след това ги разменят, носейки името на любимия си винаги със себе си. По същата причина много майки избират бижута с буквите на децата си, като символ на най-чистата любов - тази между майката и детето ѝ.


За какви поводи са подходящ подарък бижутата с букви


Бижута с букви 2 - оферта
Бижута с букви - символика

Имайки предвид символиката, която носят бижутата с букви можете да ги изберете за подарък за всеки повод. За рожден ден бижутата с букви са подходящи, подчертавайки празника на рожденика. За Кръщене освен като ценен подарък, бижутата с букви са изключително подходящи заради същността на повода - даването на име. За първи рожден ден, като подарък от баба/дядо към внучето, носещо неговото име, бижутата с букви символизират предаването на традицията през поколенията. И отново като подарък, свързан с личното име на получателя си бижутата с букви са много добър избор за имен ден.

Ако искате да внесете повече романтика и символика във връзката си, бижутата с букви са страхотна идея за подарък за 14-ти февруари. За сватбен подарък също, отразяващи името на човека, с когото сте решили да обвържете живота си. Имайки предвид, че става дума за двойка с обща фамилия, можете да заложите и на бижута с букви с една и съща буква - тази от фамилното име. Това може да бъде специален подарък на майката при раждане на дете. Бижутата с букви със сигурност ще бъдат оценени подобаващо от новата майка. От друга страна, 8-ми март е повод, който е перфектен за бижута с букви за майка и дъщеря.


Златни или сребърни бижута с букви да изберем


Бижута с букви 3 - качество
Бижута с букви - разгледайте предложенията ни

Разнообразието от бижута с букви, което ще откриете на BirSe.bg, не ограничава избора ви откъм благороден метал. Затова дали да заложите на златни или сребърни бижута с букви, зависи от предпочитанията ви, когато избирате накити за себе си, или от тези за бъдещия притежател на бижутата с букви. Както златните, така и сребърните бижута с букви в нашите бижутерии и на BirSe.bg са придружени от сертификат за качество, така че можете да бъдете спокойни за безкомпромисното качество на всяко от тях. И все пак, ако предпочитате златни накити, то златните бижута с букви или само златните буквички са по-добър избор за вас. Това се отнася и за сребърните бижута с букви. По този начин по-лесно ще ги комбинирате с останалите си накити и можете да им се наслаждавате ежедневно.


Как да комбинираме бижутата с букви и останалите ни накити


Освен вида на благородния метал, който е препоръчително да съобразите - злато или сребро, бижутата с букви почти не ви поставят ограничения. По-семплите и изчистени варианти можете да носите всеки ден, независимо от облеклото ви. При тях по-важна роля има символиката, отколкото дизайна. При бижутата с букви, които включват скъпоценни и полускъпоценни камъни обаче е препоръчително да вземете предвид освен вида на благородния метал и камъните по останалите ви накити, ако имат такива. По правило накитите, които носите едновременно е добре да бъдат от един и същ вид или поне в една цветова гама. Това не е трудно постижимо, защото на BirSe.bg ще откриете разнообразие от златни и сребърни бижута с букви, комбинирани с цирконии. А както знаем, тези камъни са подходящи за съчетаване с всички останали.


Какви видове бижута с букви ще откриете на BirSe.bg


Бижута с букви 4 - видове
Бижута с букви - качествена изработка



Майсторите на ювелирното изкуство предоставят все повече варианти и модели на бижута с букви. А като доказан лидер в сферата на бижутерията, ние от BirSe подбрахме най-красивите от тях. На сайта ни, както и в нашите физически бижутерии можете да намерите разнообразие от накити с буквички - златни и сребърни колиета, както и колиета с повече от една буквичка, образуващи думи. Относно размерите и вида на самите буквички, също разполагате с огромен избор. При нас ще намерите изчистени модели без камъни, такива с цирконии, както и по-големи или по-малки като размер в зависимост от бижуто, на което са поставени.


Ние от BirSe можем да персонализираме бижутата, с буква по ваш избор


За да могат нашите клиенти да получат точно това, което харесват и което търсят ние от BirSe им даваме възможност да персонализират някои от видовете бижута при нас. Върху моделите, които включват като орнамент плочка можем да гравираме дата, буквичка, при по-големите плочки, дори цялото име. Затова, ако не откривате подходящ модел сред накитите с буквичка на сайта ни, не се тревожете ние ще го създадем за вас. Разбира се, това се отнася само за накитите, които позволяват и разполагат с достатъчно място, за да изпълним желанието ви.


Направете бижутата си абсолютно уникални или зарадвайте любим човек, като се доверите на първокласните предложения от бижутерии BirSe.


Каква е символиката на бижутата с букви

За какви поводи са подходящ подарък бижутата с букви

Златни или сребърни бижута с букви да изберем

Как да комбинираме бижутата с букви и останалите ни накити

Какви видове бижута с букви ще откриете на BirSe.bg

Ние от BirSe можем да персонализираме бижутата, с буква по ваш избор

Последни статии
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Бижута с букви - когато името има значение
Бижута с букви - когато името има значение
21.03.2023
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!