Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Бижута с аметист - всичко, което трябва да знаете

Бижута с аметист - всичко, което трябва да знаете

Публикувано: 10.10.2022

Бижутата с аметист могат спокойно да бъдат определени като "едни от най-красивите". И това е абсолютно заслужено. Сигурни сме, че посещавайки физическите или онлайн магазина ни магнетичното лилаво на бижутата с аметист е привлякло погледа ви. Впечатляващите нюанси от бледо лилаво, през лавандулово до наситено лилаво правят бижутата с аметист не само елегантни, но и уникални. Когато избирате златни или сребърни бижута с аметист имайте предвид, че естественият, истински камък е нюансиран, т.е. не притежава абсолютно еднакъв цвят по цялата си повърхност. Този и още интересни факти за накитите с аметист ще откриете в следващите редове, а качествени и атрактивни бижута с аметист ще намерите на BirSe.bg


Защо да изберете бижута с аметист


Сребърен пръстен с аметист
Бижута с аметист - положително влияние върху притежателя си

Освен очарователния лилав цвят, който привлича вниманието от пръв поглед, бижутата с аметист влияят положително върху притежателя си. Смята се, че полускъпоценният камък има защитни свойства и подпомага пречистването на ума и съзнанието. Свързан изключително много с положителни емоции, хармония и спокойствие, камъкът често се препоръчва за хора с неспокоен сън.

Премахвайки напрежението и стреса бижутата с аметист са изключително подходящи за дамите, натоварени с вземането на отговорни решения. Освен това бижута с аметист, като висулки, обеци и гривни ще изглеждат страхотно в комбинация с офис визията.

Често този полускъпоценен камък намира място в декорацията на офиса или бюрото. Вие можете да го носите навсякъде със себе си, залагайки на златни или сребърни бижута с аметист.


Какво символизират бижутата с аметист


Когато става дума за накити, символиката е един от най-важните критерии при избора им. Сребърните и златните бижута с аметист символизират, привлекателност, дързост и топлина.

Имайки предвид името, което древните гърци са дали на камъка "amethystos" в превод "не-опияняващ", можем смело да заявим, че бижутата с аметист символизират и бистър ум и решителност.

Относно благородния метал, с който полускъпоценният камък е комбиниран, можем да добавим още символика към посланията, които носят бижутата с аметист. Така, златните бижута с аметист са израз на благородство и топлина, докато сребърните бижута с аметист показват елегантност и стил.


Как са се променили бижутата с аметист от древността до днес


Дамски пръстен с камък аметист
Привлекателност, дързост и топлина

За разлика от съвремието ни, когато откриваме полускъпоценният камък предимно като бижута с аметист, в миналото естественият аметист е присъствал в живота на богатите хора под различни форми. Инкрустиран върху чаши, огърлици, корони, и дори произведения на изкуството, този камък е бил високо ценен, не само заради красотата, но и заради свойствата си.

Древните гърци смятали, че камъкът предпазва от пиянство, ето защо богатите от тях, пиели виното си в чаши инкрустирани с аметист.

В Египет пък, свързвали камъка с пречистването на душата и почитането на мъртвите. Има данни за открити бижута с аметист под формата на сърце, поставени върху гърдите на мъртвите. Мястото, което свързвали с всички "болести на душата".

Относно бижутата с аметист, най-съществена промяна можем да отбележим в размера на накитите. В миналото е било прието, че колкото по-голям е един камък, толкова "по-силен" е той. Днес нещата не стоят точно така. Съвременните модели бижута с аметист впечатляват с атрактивен дизайн, прецизна изработка и стилно излъчване. Когато избирате бижута с аметист не е нужно да търсите най-големия възможен "екземпляр", за да се възползвате от положителното въздействие на камъка. Вместо това заложете на дизайн, който допада на вашите предпочитания и стил.


Какви бижута с аметист ще откриете на BirSe.bg


Предложенията, които ние от екипа на BirSe подготвихме за вас, са съобразени не само с елегантните класически дизайни, но и с модерните тенденции в ювелирното изкуство. В онлайн магазина ни ще откриете бижута с аметист подходящи както за специални поводи, така и за динамичното ежедневие. И тъй като красотата на бижутата с аметист не може да се ограничи само до един благороден метал, при нас ще намерите бижута с аметист в комбинация със злато и сребро. И за да бъдем по-конкретни разнообразието от бижута с аметист в BirSe включва:


● Златни и сребърни висулки с аметист;

● Златни и сребърни обеци с аметист;

● Гривни с аметист;

● Златни и сребърни пръстени с аметист;

● Комплекти бижута с аметист.


Последните са не само практични, тъй като целият "процес" по комбинирането на отделните части е извършен от дизайнерски екип, но и перфектно решение за официални поводи. Придавайки неповторимо излъчване и прецизна завършеност на визията до последния детайл, комплектите бижута с аметист с лекота се комбинират с изискани тоалети.


Кои бижута с аметист да изберете за подарък

Дамски обеци с камък аметист
Бижута с аметист - невероятни естествени камъни

Когато избирате накити за друг човек, най-добрият вариант е да сте наясно с неговите предпочитания и вкус. В случай че тези факти са загадка за вас, ние от BirSe ще ви дадем няколко съвета как да се ориентирате в разнообразието от бижута с аметист, за да направите най-добрия избор.

Бижутата с аметист са изключително подходящи за представителите на зодиите Риби и Козирог. Имайки предвид, свойствата на камъка и способността му да пречиства мислите, бижутата с аметист "помагат" на Рибите да видят реалността извън своя розов свят. Подходящи са всички видове накити с полускъпоценния камък - висулки, пръстени, обеци и гривни.

Ако любимата жена, за която избирате бижута с аметист не попада в тези зодиакални знаци, то тогава заложете на висулки или обеци. Носени близо до сърцето и главата, бижутата с аметист ще повлияят положително на цялостното състояние на духа и ще подпомогнат трезвата оценка и концентрацията.

Гривните и пръстените пък, са сред бижутата с аметист свързвани с по-личните и конкретни подаръци. За тях е нужно да знаете точния размер и предпочитани детайли. Въпреки че изборът на накити с аметист от този тип е "по-труден" посланието, което те носят е по-силно. А именно грижа, топлина и осигуряване на спокойствие.


Бижута с аметист от BirSe - качество и елегантност


За да се насладите на всички положителни качества на бижутата с аметист, е нужно преди всичко те да бъдат с високо качество. Освен невероятните виолетови нюанси и неповторимото пречупване на светлината при истинския аметист, обърнете внимание и на благородния метал, с който е комбиниран.

Доверявайки се на BirSe, можете да разчитате на качество и прецизност до последния детайл. Всички бижута с аметист, които ще откриете при нас са придружени със сертификат за качество и автентичност.

Открийте своя модел и нюанс сред предложенията ни, и си подарете уникални бижута с невероятни естествени камъни.


Защо да изберете бижута с аметист

Какво символизират бижутата с аметист

Как са се променили бижутата с аметист от древността до днес

Какви бижута с аметист ще откриете при нас

Кои бижута с аметист да изберете за подарък

Бижута с аметист от BirSe - качество и елегантност

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!