Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Бижута с цитрин - как да ги подберем ?

Бижута с цитрин - как да ги подберем ?

Публикувано: 13.10.2022
Дамска гривна с цитрин

Изящни, елегантни, впечатляващи - така могат да бъдат описани бижутата с цитрин. Магнетичният жълт цвят на камъка, прецизната изработка и разнообразието от модели превръщат бижутата с цитрин в едни от най-желаните накити за всяка дама. Колкото красиви, толкова и специфични бижутата с цитрин трябва да бъдат правилно подбрани, за да могат да покажат целия си блясък. Имайте предвид, че цитринът е един от камъните, които не обичат да се комбинират с други камъни (освен няколко), затова залагайки на бижута с цитрин е добре да му осигурите почетно място в цялата визия.

В нашия онлайн магазин ще откриете елегантни и модерни бижута с цитрин, които не само ще ви впечатлят, но и ще ви осигурят една наистина блестяща визия.


Какво отличава бижутата с цитрин


Цитринът е блестящ и издръжлив полускъпоценен камък, който не е много труден за обработка. Това го прави изключително ценен за бижутерите, а крайният резултат (бижутата с цитрин) е наистина фантастичен.

Това, което отличава бижутата с цитрин от всички останали обаче е блясъкът, който носят. Невъзможно е да погледнете бижута с цитрин и в ума ви да не изникнат асоциации за златото и слънцето. Тази "магична" сила на бижутата с цитрин е отговорна за подобряване на настроението, положителните емоции и привличането на успех. Неслучайно, бижутата с цитрин са наричани "накити на щастието и радостта".

Имайки предвид специфичният цвят на камъка, бижутата с цитрин рядко са в комбинация със злато. Има и такива, но едни от най-красивите и впечатляващи модели бижута с цитрин са в комбинация с благородното и подчертаващо камъка сребро.


Символика на бижутата с цитрин


Още от древността, украшенията с цитрин са били смятани за амулет на изобилието и благоденствието. Въпреки че името му е свързано по-скоро с външния вид, отколкото със свойствата, които притежава. Първоначално е бил известен като "жълт кварц" (доста неподходящо за такъв красив камък), докато към края на 16-ти век вече официално започва да се нарича цитрин. Вероятно, наименованието се е родило във Франция, тъй като френското "citron" отговаря на лимон, лимонено жълт.

Бижутата с цитрин символизират и слънцето и жизнената енергия, която то ни носи. Затова не е учудващо, че в Древен Египет са използвали камъка и бижута с цитрин за лечение на унилост и "болести на душата".

По-интересното е, че камъкът и бижутата с цитрин са свързвани с говорните умения и проясняването на мисълта. В Древен Рим ораторите често излизали да говорят пред тълпата с бижута от цитрин - брошка или пръстен, защото вярвали, че с помощта на камъка по-добре ще бъдат разбрани.


За какво да внимаваме при избора на бижута с цитрин


Когато избирате бижута с цитрин, обръщайте внимание на мястото, от което ще ги вземете. Винаги залагайте само на доказани магазини и бижутерии. Независимо дали ще посетите физически магазин или ще се доверите на онлайн пазаруването, накитите с цитрин трябва да бъдат с доказан произход и качество.

Друг важен момент при избора на бижута с цитрин е блясъкът на камъка. Цитринът по природа е кварц, така че пречупването на светлината е в природата му. Бижутата с цитрин трябва да бъдат лъскави и блестящи, мътните оттенъци и напълно равномерното оцветяване са признаци по-скоро на синтетичните камъни, а не на естествения цитрин.

Всички бижута с цитрин, които ще откриете в BirSe са придружени със сертификат за качество и произход, а за вас остава удоволствието от избора на конкретен модел.


За кои зодии са подходящи бижутата с цитрин


Дамски обеци с цитрин

Бижутата с цитрин оказват най-голямо влияние върху представителите на зодия Дева и зодия Близнаци. Това са знаците, които се стремят към перфекционизъм и обръщат внимание на всеки детайл. Положителната енергия на накитите с цитрин ще помогне на Девата по-лесно да приемат несъвършенствата около себе си.

Жизнената енергия на слънцето, която бижутата с цитрин олицетворяват ще донесат положителни емоции и радост на Близнаците.

Освен това, представителите на Дева и Близнаци са облагодетелствани в най-голяма степен от основното схващане за камъка, а именно "магнит за изобилие и богатство". Подарявайки бижута с цитрин на дамите с тези зодиакални знаци, вие им подарявате не само красиво бижу, но и бъдещ успех в кариерата, тъй като камъкът подпомага благоденствието и просперитета.


Как да се грижим за бижутата с цитрин


Въпреки че камъкът на бижутата с цитрин е с висока твърдост, 7 по скалата на Моос, е препоръчително да го пазите от надраскване. Най-добрият вариант за съхранение на елегантните накити е в специална текстилна торбичка или кутия за бижута.

Избягвайте директното пръскане на парфюми върху бижутата с цитрин, както и излагането им на резки температурни промени. Това би оказало негативен ефект не само върху камъка, но и върху среброто (най-честият участник в бижутата с цитрин).

Дотук изброените правила за правилна грижа, можем да наречем и "общовалидни" за красивите накити с естествени камъни. Има нещо специфично обаче, за което добре да внимавате, избирайки бижута с цитрин. Прекалено дългото излагане на висока температура и пряка слънчева светлина.

Характерният жълт цвят (във всичките му нюанси) на бижутата с цитрин е изключително претенциозен към високите температури. "Нагряването" на бижутата с цитрин може да доведе до избледняване на камъка, загуба на блясъка и дори напукване. Ето защо, плажуването с накити с цитрин е не само лоша, но и непрактична идея. От друга страна, всяко вечерно събитие ще бъде още по-бляскаво, ако добавите бижутата с цитрин към визията си.


Какви бижута с цитрин ще откриете на BirSe


Ние от BirSe знаем, че не е достатъчно накитите да бъдат просто красиви или с конкретен естествен камък. Нужно е преди всичко, те да отговарят на характера и чертите на притежателя си.

Ето защо, ние се постарахме да ви предложим разнообразие от бижута с цитрин, които ще задоволят очакванията, дори на най-претенциозните дами. Елегантни дизайни, стилни форми и деликатни, нежни елементи са характеристиките, на които разчитаме, за да направим вашата визия наистина специална.

И когато казваме разнообразие, имаме предвид наистина голям избор. При нас ще откриете сребърни висулки с цитрин в различни форми и размери, сребърни пръстени с цитрин, сребърни гривни с цитрин, сребърни обеци с цитрин, както и един от любимите ни артикули - комплект бижута с цитрин. Изберете любимия си дизайн и си подарете слънчевата енергия на цитрина за всеки специален повод.


Какво отличава бижутата с цитрин

Символика на бижутата с цитрин

За какво да внимаваме при избора на бижута с цитрин

За кои зодии са подходящи бижутата с цитрин

Как да се грижим за бижутата с цитрин

Какви бижута с цитрин ще откриете в BirSe

Последни статии
Бижута с букви - когато името има значение
Бижута с букви - когато името има значение
21.03.2023
Прочети тук
Какво да имате предвид, при избора на дамски пръстен с диамант
Какво да имате предвид, при избора на дамски пръстен с диамант
14.03.2023
Прочети тук
Дамски гривни за подарък - перфектен избор за предстоящите празници
Дамски гривни за подарък - перфектен избор за предстоящите празници
01.03.2023
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!