Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Знакът за безкрайност – история и значение

Знакът за безкрайност – история и значение

Публикувано: 10.03.2016

Знакът на безкрайност е изключително популярен елемент в много и различни области на науката, a oсвен това, набира невероятна популярност и в изработката на бижута. Предпочитан е като аксесоар от изисканите и изтънчени дами, поради естетическата си и фина форма на нежните детайли. В последните години знакът за безкрайност се превърна в символ на движението против домашното насилие. Знакът за безкрайност се нарича още лемниската и води началото си от далечната 1655г. Негов създател е английският математик, логик и физик Джон Уолис.


Пръстен със знак на безкрайност


За самото изписване на знака се разглеждат две основни теории: че произлиза от гръцката буква омега или от римската цифра 1000 ( CIƆ ). Приложението на абстрактното значение на знака за безкрайност символизира неизброимо голямо множество от елементи, т.е. той е считан за безкрайно изброимо множество. Символизирайки безкрайността на елементите, знакът носи изключителен енергиен заряд. В бижутерията популярни напоследък са колиетата, гривните, пръстените и обеците във формата на "обърнатата осмица".


Бижута с знак на безкрайността


Колиета във формата на знака на безкрайност


Модерни, популярни и шик, колиетата с тази форма са най-често предпочитани от дамите, почитателки на символизма. В различните композиции и детайли на изработката на такива колиета могат да бъдат включени и много други елементи.

Най-популярни са комбинациите от знак за безкрайност и сърце, символ на безкрайната любов, двоен знак за безкрайност, символизиращ движението, мъдростта, себепознанието и развитието на човека, знак за безкрайност с пеперуда, напътстваща щастието, късмета и нестихващия енергиен океан на човешката душевност.

Като материали за изработката на такива колиета се използват предимно злато и сребро, подсилени от нежни и бляскави камъни като циркони, аквамарин, турмалин, рубин и други.


Гривна със знака на безкрайността


Гривни във формата на знака за безкрайност


Особено внимание тук се обръща на гривните с червен конец, тъй като в такава изработка символна наситеност има не само самият знак, но и червеният конец, за който се счита, че предпазва от уроки и лоши очи. Също популярни са и плетките на гривни, изработени изцяло от сливащи се един в друг такива знаци, нежно сплетени помежду си.

Предпочитаните материали за изработка отново са злато и сребро, придружени с различни видове скъпоценни камъни.


Гривна с червен конец и знак на безкрайността

Пръстени със знака за безкрайност


Нестандартни и модернистични, пръстените с такава форма стоят нежно и фино на дамската ръка. Самият дизайн на двете въртящи се тела, оформящи знака за безкрайност, изглежда доста елегантно, особено в комбинация с ефектни и искрящи камъни циркони.


Знакът за безкрайност като символ на борбата с домашното насилие


Избирането на точно този знак като символ на движението, символизира преходността на човешкия живот и как никога не бива да се отказваме от това да го подобрим. Нищо не е загубено и решено, докато ние не решим така. Винаги има изход от трагичните ситуации, които сполетяват хората, жертви на домашно насилие. Именно вярата, силата, надеждата и смелостта имат нужда от безкраен символ, който да води и подтиква към развитие хората, преживели подобен тип ужас в дома си.


комплект от златни бижута с безкрайност


Избирайки си бижу във формата на знака за безкрайност, може да му придадете каквито пожелаете смисъл и значение. За някои от нас безкрайността символизира бликащия и непресъхващ фонтан на щастието и движещата сила на живота, за други - океан от любов, късмет и успехи.


За още полезни съвети - последвайте ни във Facebook и Instagram

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!