Меню
Logo
Начало
>
Блог
>
Модни тенденции в бижутата за 2017 година

Модни тенденции в бижутата за 2017 година

Публикувано: 01.12.2016

Всеки сезон модните дизайнери и наложените имена в бранша създават своите нови колекции и донякъде диктуват модните тенденции. Чрез подиума на висшата мода и фешън-седмиците в Париж и Ню Йорк, успяваме да се осведомим за най-новите актуалности в стилистиката. Съществуват и определени времеви закономерности, обаче, които връщат модни елементи от миналото в настоящето. Така наблюдаваме и възприемаме от т.нар. процес на "завръщане на модата".


Модните тенденции в бижутерията за 2017г.


При бижутата и аксесоарите тази закономерност е абсолютно приложима, имайки за пример възвърналите популярността си през 2016г. колиета тип Чоукър (За тях може да прочетете повече в статията ни "Завръщане в бъдещето – колиетата Чоукър").


златни колиета чоукър с роза


Този вид колие беше хит през 90-те години като много холивудски знаменитости са запечатали това си предпочитание във вечните кино ленти и записи. Подобен вид завръщане през изминалите години в модната индустрия направи високата талия на полите, панталоните и дънките, както и свежите бели кецове и маратонки с масивна подметка.

За 2017 година се счита, че ще бъде годината на обиците, тип халки. Тяхната слава отмина с идването на новия век, но сега ще се възроди от пепелта. Много американски знаменитости и международно признати известни личности тепърва ще налагат тази тенденция. И тук, както и при колиетата Чоукър, изборът ще бъде доста разнообразен. Спрямо Вашите предпочитания може да изберете халки по свой собствен вкус - тънки халки, по-масивно изработени, големи и малки - изборът е изцяло подчинен на личния усет.


златни обеци халки


А, ако се нуждаете от съвет за големината и вида обици, които бихте искали да притежавате, Ви предлагаме да се запознаете с физическите закономерности при избирането на правилния чифт обици, спрямо формата на нашето лице.


Друг елемент от модния подиум прокраднал си място в изработката на различни видове бижута е пискюлът. Той представлява завързани на снопче конци с реснички и е популярен символ в славянските и български бит и култура. Едни от най-познатите ни и широко разпространени пискюли са символите на Пижо и Пенда. Цветните пискюли бяха наложени от най-известните и доказали се модни дизайнери с иновативни и изключително ефектни зимно-пролетни колекции. При бижутата пискюлът е най-разпространен като елемент от състава на различни видове гривни, като най-предпочитани са цветните варианти с ефектна и младежка визия на дизайна.


От Ориента, пък, навлиза друга модна тенденция, свързана с пръстените и тяхното разположение на ръката. Бързо набира популярност носенето на няколко пръстена на един или повече пръсти, като стиловото съчетание, обаче, е задължително. Повече за значението на всеки пръст и разположението на пръстените върху него може да прочетете тук.

Материалите за изработката на такива комплекти от пръстени са популярните злато и сребро, но и изключително нежни цветни камъни, които придават повече блясък и ефект на бижуто. През 2017 година отново ще се завърне предпочитанието към златото, тъй като високосната година, за която се вярва, че трябва да носим предимно сребро, отмина. Тепърва с идването на новата година ще проследим новостите в модната индустрия, които ще успеят да се наложат у нас.


Важни, обаче, са не модните тенденции на подиума, а тези, които виждаме през нашите очи. Ние най-добре знаем и можем да преценим кое е най-подходящо за нашата визия и как може да акцентираме на силните си качества.

Най-важният аксесоар за новата година безспорно ще бъде щастливата усмивка на лицата ни!

Последни статии
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
Как да комбинираме бижутата с тоалета за абитуриентския бал: Съвети и трикове
23.04.2024
Прочети тук
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
Най-стилният избор на бижута за абитуриентския бал: Топ 5 идеи
15.04.2024
Прочети тук
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
Специални моменти, специални бижута: Идеи за подаръци за абитуриенти
02.04.2024
Прочети тук
Абонирайте се за нашия e-mail бюлетин и научавайте първи за нашите промоции!